SEO

Blogger için SEO Tavsiyeleri

Blogger için SEO Tavsiyeleri mi, Blogger SEO uzmanı olarak  Blogger SEO Ayarlarını sizlerle paylaşacağım. Kendi web sitem için yaptığım SEO ayarlarını sizlerle paylaşacağım. Bu yazımdan sonra sizlere Blogger SEO uzmanı olarak detaylar vereceğim. Çünkü Blogger bilindiği üzere basit görünen ve aslında imkanların en zor olduğu sunucudur diyebilirim.

Blogger için SEO Tavsiyeleri

Blogger için SEO Tavsiyeleri WordPress açık kaynak kod yapısına sahip olduğu için eklenti ile her şeyi halledebilirsiniz. Fakat Blogger sisteminde bu mümkün olmamaktadır. Bu yüzden Blogger kodlar ile sizler bu ayarları yapmanız gerekmektedir. Buradan hareketle de sizler için SEO ayarlarını nasıl yapmanız gerektiğini sunacağım. Blogger SEO için yapılması gerekenleri sizlere sunacağım. Öneri yazım sizler için bu gün SEO açısından Blogger mi WordPress mi yazısıdır. Bakmayı unutmayınız

Öncelikle yapmamız gereken şey güzel bir alan adı seçmek bu seçimi yaptıktan sonra ise güzel bir tema bulmaktır. Bu temayı da yükledikten sonra her şey hazır ve şimdi ise SEO tekniklerine geçmemiz gerekiyor. Bizler Blogger ayarlarını hem kodla hemde bazı ayarları ise Blogger ayarlar kısmından halledebiliyoruz.

Başlık ve Meta Açıklaması Ekleyin

Öncelikle kendi sitemize alan adımıza uygun bir başlık eklemeliyiz. Yada ne ile alakalı yazacak isek onun alan adımızdan geçtiği veya benzediği bir iki en fazla üç kelime yazmalıyız. Yani alan adımız veya blog uzantımız dan örnek verecek olursak bitcoinblogu .blogspot .com veya bitcoinblogu .com adından başlığınız “Bitcoin Blogu” olmalıdır.  Yani bu şekilde sizlere daha iyi bir anahtar kelimeden odak sağlayacak ve alan adınız ise SEO ya uygun olacaktır.

Sonra Blogumuza bir meta açıklaması eklememiz gerekiyor. Meta açıklaması demek Google da sizin site adınızı arayan birisinin alan adınızın altında gördüğü yazıdır. Ayarlar kısmında  meta açıklaması denilen yere geliyoruz. Burada blogunuzu anlatan bir yazı yazıyorsunuz. Buraya 13-18 kelime arasında sizi anlatan şeyler yazmanız yeterlidir. yeterlidir. Örnek “ Pozitif İçerik Sosyal içerikler, Mekanlar, Gezilecek yerler, SEO ve Webmaster konularını anlatan blog” bu benim meta açıklamam dır.

Site Haritası Oluşturalım

Google Search Console yardımı ile sitenizi Google sistemine kayıt ediniz. Daha sonra burada site haritası kısmına gelerek site haritası gönderiniz. İki tane yöntem vardır. Direkt tüm içerikler için oraya sitemap.xml yazıp gönderiniz site haritasını. Ama isterseniz de 150 içerik 150 içerik artan sitemap.xml?page=1 ikinci 150 için ise sitemap.xml?page=2 şeklinde her 150 yazıda artırabilirsiniz. Ben bunu kullanıyorum. Daha faydalı diyebilirim. Bu şekilde yazınız arttıkça gönderimi yapabilirsiniz. Bunu daha detaylı anlattığım Blogger site haritası oluşturma adlı yazıma bakarak daha detaylı şekilde gönderebilirsiniz.

Robots.txt dosyanızı oluşturun

Bu kod sitenizi indexlemeye gelen Google ve diğer arama motorlarının ne yapması gerektiğini anlatan koddur. Yani nereyi tarayıp nereyi taramayacağı yerleri gösterdiğiniz komut dosyasıdır. Bu da önemli denilecek ayarlardandır. Mesela sadece yazdığınız yazıların değerli olması ve gereksiz etiketlerin index almamasını istiyorsanız eğer sitenize aşağıdaki kodu yapıştırınız.

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:
User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /
Sitemap: https://www.Pozitif İçerik.co/sitemap.xml

Bu kodu sitenize ekleyin. Yalnız benim site adresimi silerek kendi site adresiniz eklemeyi unutmayınız. Burada Disallow tarama Allow ise tara demektir. Buradaki komut ise /search ile başlayan tüm etiket ve arama sonuçlarını asla taramadır. Bunu komutlaştırarak ne yapması gerektiğini anlattım.

blogger için seo tavsiyeleri
blogger için seo tavsiyeleri

İç ve Dış Linkleme Yapın

Siteniz için güzel bir öneme sahip olan özellik budur. İç linklemeyi Ben de şimdi bu yazımda verdiğim gibi sizler de yeni yazdığınız tüm makalelerde eski yazınıza link verin. Ziyaretçiler sizin sitenizi ziyarete devam edecek ve verdiğiniz link değer kazanırken o yazı verdiğiniz o kelimelerde çıkmaya başlayacaktır. Yani yukarıda verdiğim yazı linki gibi Blogger robots.txt ayarları adlı yazımdan hem linki tıklayacak hemde o tıkladığı kelimelerde o yazım değer kazanacaktır.

Blogger için SEO Tavsiyeleri kapsamında dikkat edilmesi gereken konudur. Dış link ise her yazıda vermeyeceğiniz bir link türüdür. Birde dikkat edilmesi gereken kural ise yazı içinde link verme yerinde açılan sayfada “rel=nofollow özelliğini ekleyin” ile çıkış yapın seçeneği vardır. Mutlaka ona tıklamanız gerekiyor.  Aksi taktirde dofollow değer gönderirsiniz. Nofollow ve Dofollow linkin farkı şudur.

Nofollow link verirseniz siz değer kaybetmeden link sahibine değer kazandırırsınız. Ama Dofollow link verirseniz eğer sitenizden değer o siteye gidecektir. Bu da size zarar vermektedir.  Yani dış link verirken yazı makalesinin içerisinde linkleme sayfasında açılan “rel=nofollow özelliğini ekleyin” kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor. Bu sayede değer kaybınız olmayacaktır. Hatta Google gözünde değeriniz artacaktır.

Makalelerinizi En Az 400 kelime olarak yazın

Makalelerinizi ve yazılarınızı en az 400 kelime olarak yazın. Neden mi şu an site ve blog yapmak için çabalayanlar her zaman 300 kelime 350 kelime makale paylaşmaktadırlar. Yani benim yazdığım bu yazıyı 300 kelime ile anlatmaya çalışanlar da var. Benim onlardan farkım ise 1000 kelimeden fazla yazmam olacaktır. Yani ben onlardan ayrılmam için onların yazdığı 300 kelime içeriği daha kaliteli ve daha fazla kelime kullanarak yazmak olacaktır. Bunu da başarırsam aramada onların önüne geçmemde faydası olacaktır. Bu yüzden Blog için makale uzunluğu en az 400 kelime olmalıdır. Bu da sizi onlardan ayırmanıza yetecektir. Yani ideal olarak makale 500 kelime tüm yazılarınızın olması size avantaj sağlayacaktır.

İlgi Çekici Başlık Kullanın

Başlıktan da anlaşılacağı gibi ilgi çekici başlıklar kullanarak yazılarınızın okunmasını sağlayın. Mesela Telefon alırken nelere dikkat etmeliyim yerine Telefon Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken  Detaylar diye bir başlık atabilirsiniz. Bu sayede daha çekici bir başlık oluşturmuş olacaksınız. Mesela SEO Neden Yapılır?  Yerine SEO yapılmasının temel nedenleri? Daha çekici gelen bir başlık ortaya çıkarmış olduk. Sizler de Blog yazılarının başlığına dikkat ediniz. Blogger SEO uzmanı olarak sizlere Blogger için SEO Tavsiyeleri yazıları yazmaktayım.

Backlink Alın Genelde Dofollow Olmasına Dikkat Edin

Blogger SEO uzmanı olarak sizlere dikkat edilmesi gereken bir nokta daha sunacağım. Yukarıdaki başlıkta da anlatmıştım. Siz Dofollow link göndermeyin ama sizinle aynı kategoride yazan bir siteden Dofollow linki alın. Bu sitenize çok fazla katkı sağlayacak ve aldığınız link için kullanılan anahtar kelimede siteniz değer kazanacak ve yükselecektir.

Siteniz ile aynı kategoride olan Sitelere Yorum Yapın

Bu da sizin için iyi bir yere sahiptir. Yani SEO uzmanı olarak sizlere bunun için de detaylar vereceğim. Genelde başka Web sitelerinin yorum formları bulunmaktadır. Sizler bu yorum formlarına hem konu ile alakalı yorumlar yapıp biraz da uzun tutarsanız ve istediğiniz anahtar kelimeyi isminiz kısmına yazıp sitenizi de link olarak eklemeniz size güzel bir katkı ve trafik sağlayacaktır.

Örneğin Siz bir Gezi Blogusunuz. Blog isminiz ise Gezilecek Yerler olsun. Başka bir gezi sitesine  yorum yapacaksınız. Öncelikle istediğiniz anahtar kelimenin geçtiği yazıyı bulunuz. Mesela Antalya gezilecek yerler listesi başlığını buldunuz. Bu başlığa yazacağınız yorumu yazın. İsminiz kısmına ise Gezilecek Yerler yazarak sitenizin linkini de web sitesi kısmına girerek yorumu gönderin. Site sahibi onaylarsa o yazıyı okuyanlar oldukça sitenize ziyaretçi gelecek. Birde botlar sitenizin linkini orada görüp tarayacağı için size artı değer katacak. Bunun yanında ise Gezilecek Yerler anahtar kelimesinde siz yukarılara çıkacaksınız.

Diğer Arama Motorlarına Sitenizi Kayıt Edin

Google Search Console kayıt yapınca zaten Google sitenizi tarayacaktır. Fakat sizler daha fazla tanınmak diğer arama motorları tarafından görülmek ve yazılarınızın aramalarda çıkmasını istiyorsanız kaydınızı yaptırınız. Yani Yandex, Bing, Yahoo ve Yaani arama motorları da sitenizi indexler aramalara koyarsa oradan gelen ziyaretçiler de sitenize katkı sağlayacaktır. Bu da sizin için otorite ve değer yükselmesine neden olacaktır.

Blogger SEO uzmanı olarak sizlere bu gün Blogger SEO ayarları nasıl yapılır? Blogger için SEO Tavsiyeleri ve SEO detayları verdim. Umarım yazımız hoşunuza gitmiştir. Eğer yazımı beğendiyseniz yorum yapmayı ve sosyal medya adresleriniz den paylaşmayı unutmayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu