Güzellik

En İyi 4 Sakal Çıkarma Yöntemi

Sakal çıkarmak için kullanılan yaygın bazı kürler vardır. Erkeklerde evrensel olarak görülen bu sorun için gerçekten etkili yöntemler aranmaktadır. Birçok erkekte sakal çok zayıf ve seyrek çıkabilirken bazılarında hiç çıkmamaktadır. Ergenliğe gelmiş ve hatta ergenlik çağını geçmiş olan pek çok erkek sakalları çıkmadığı için çeşitli sakal çıkarma yöntemleri aramaktadır. Sakalın gürlüğünü ve çıkıp çıkmamasını etkileyen genetik yatkınlık olmakla birlikte pek çok erkeğin sakalı bazı uygulamalar sonrasında çıkmakta ve gürleşmektedir.

Sakal erkeklerin makyajı olarak görülür. Sakalın kesimi ve gürlüğü yüz hatlarında gölgelendirmeler ve kapatmalar yapabilir ve erkeklerin görünümünü baştan aşağı değiştirebilir. Bu nedenle sakal erkekler için çok önemlidir ve bölgesel olarak çıkmadığında, seyrek olduğunda veya hiç çıkmadığında kişi kendini kötü hissedebilir. Bu yazımızda erkeklerin derdine ilaç olan ve sakal çıkaran 4 yöntemi listeledik.

1. sarımsak ile sakal çıkarma
1. sarımsak ile sakal çıkarma

1. Sarımsak ile Sakal Çıkarma

Sarımsak uzun zamandır bilinen ve geleneksel tedavilerde etkisinden çok faydalanılan değerli bir besindir. Saç dökülmelerinde, saçkıranda, sakal gürleştirmede ve sakal çıkarmada en sık kullanılan ve etkili olan yöntemlerden biri ilgili bölgeye sarımsak sürmektir. Sarımsak ister suyu hazırlanarak ister kendisi sürülerek uygulanabilir.

İlginizi çekebilir: Saç Dökülmesi Nedir?

Sarımsak Kürü

Sakal çıkarmak için kullanılan sarımsak kürü için;

  1. Birkaç diş sarımsağı soyduktan sonra ufak bir kapta kaynatın.
  2. Yeterince kaynadıktan sonra bir kaba alın ve soğuyana kadar bekletin.
  3. Yaklaşık yarım su bardağı zeytinyağına 4 yemek kaşığı sarımsak suyu karıştırın.
  4. Bu karışımı sakal çıkmasını istediğiniz yerlere sürün.
  5. Beş dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın.
  6. Bu karışımı her hafta düzenli olarak uygulayın.

Not: Karışımı yüzünüzde daha uzun süre bekletmeyin. 7 dakikadan fazla bekletmek yüzünüzü tahriş edebilir.

2. jilet kullanarak sakal çıkarma
2. jilet kullanarak sakal çıkarma

2. Jilet Kullanarak Sakal Çıkarma

Halk arasında da yaygın olarak bilinen bir yöntem olan jilet, sakal çıkması için en çok kullanılan yöntemlerdendir. Her gün veya gün aşırı bir düzende jiletle tıraş olmak sakalları kalınlaştırır ve bu şekilde boşluklar kapanabilir. Jilet yöntemi sakalı kalınlaştırmak için iyi bir yöntemdir ancak kıl kökü olmayan yerlerde yeni kıllar çıkarmaz. Sakal çıkarmak için kullanılan diğer yöntemlerle birlikte jilet de kullanılabilir.

3. badem yağı i̇le sakal çıkarma
3. badem yağı i̇le sakal çıkarma

3. Badem Yağı İle Sakal Çıkarma

Badem yağı kadınlar tarafından da kaş ve kirpik gürleştirmek için kullanılan çok yaygın ve faydalı bir yağdır. Erkekler de badem yağını sakalları için kullanabilirler. Badem yağı da jilet gibi kıl kökü olmayan yerlerde yeni kökler oluşturmaz ancak düzenli kullanıldığında zaman içinde kılları kalınlaştırır ve böylece sakalın çok daha gür görünmesini sağlar.

4. okalüptüs yağı i̇le sakal çıkarma
4. okalüptüs yağı i̇le sakal çıkarma

4. Okaliptüs Yağı İle Sakal Çıkarma

Okaliptüs yağı yeni yaygınlaşmaya başlayan ve pek çok faydası bulunan bir yağdır. Okaliptüs bitkisi de doğanın mucizevi bitkilerinden biridir. Okaliptüs yağı sakal çıkarmada etkili bir yöntemdir. Kullanımı sarımsak suyuyla benzemektedir.

  • 1 yemek kaşığı okaliptüs yağı ile 5 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Gerektiği zaman oranları koruyarak malzeme miktarını artırabilirsiniz.
  • Tıraş edilmiş ve temizlenmiş yüze bu karışımı sürün.
  • Yaklaşın 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü iyice yıkayın.
  • Karışımı haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Sakal Kaç Yaşına Kadar Çıkar?

Sakallar ergenlikle birlikte çıkmaya ve gürleşmeye başlarlar ve 20’li yaşlara kadar bu süreç devam eder. Genetik faktörler sakalların özelliklerini belirler. Ailenizdeki yetiştin erkeklerin sakalları ne kadar gürse büyük olasılıkla sizinki de öyle olacaktır. Sakalların kaç yaşa kadar çıkacağını da genetik ve hormonsal faktörler belirler. Ergenliğin ilk yıllarında yoğun bir sakal oluşumu görülebilirken 20’li yaşlarda sakal çıkmaya da başlayabilir.

Sakal oluşumu için evde kullanılabilecek yöntemler olduğu gibi başka yöntemler de vardır. Bugün pek çok klinik sakal ekimi yapmaktadır. Eğer sakal çıkarma yöntemleri işe yaramıyorsa ve bu durum psikolojiyi olumsuz etkiliyorsa sakal ekimi yaptırılabilir.

Saç dökülmesi yaşıyorsanız ilginizi çekebilir: Saç Dökülmesi Ve Kepek Doğal Tedavisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu