Sağlık

Göz Doktoruna Randevu Nasıl Alınır?

Göz doktoru, görme ile ilgili problemler ortaya çıktığında veya rutin göz muayenesi zamanı geldiğinde randevu alınan doktordur. Görme duyusu ve görme organı insanlar için çok önemlidir. Günlük hayattaki bütün işler, en basit eylemler bile bu önemli duyu ve organımız sayesinde kolaylaşır. Bu yüzden, gözlere bir şey olması ve görme duyusunun körelmesi çoğu insanın en çok korktuğu durumlardan biridir. Bu sebeple insanlar göz kontrollerine düzenli gitmeye ve iyi bir göz doktoru seçmeye özen gösterirler.

Göz Doktoru Kimdir?

Göz doktoru tıbbın göz alanında uzman kişidir. Bir doktor herhangi bir tıp alanında uzmanlaşmak için öncelikle tıp okur, sonra da TUS sınavına (Tıpta Uzmanlık Sınavı) girerek herhangi bir alanda uzmanlaşmak için bir başarı puanı elde eder. Göz doktoru da bu sınavda başarılı olarak, göz organı ve görme duyusu üzerine uzmanlaşır.

göz doktoru hangi hastalıklara bakar?
göz doktoru hangi hastalıklara bakar?

Göz Doktoru Hangi Hastalıklara Bakar?

Göz üzerine uzmanlaşmış doktor göz hastalıklarıyla ilgilenir. Bu hastalıklar,

  • Katarakt,
  • Şaşılık,
  • Sarı nokta hastalığı,
  • Retina ve kornea hastalıkları,
  • Glokom,
  • Prematüre retinopatisi,
  • Vitreo-retinal hastalıklardır.

Göz Doktoru Randevusu Nasıl Alınır?

Görme problemi yaşayan veya gözlerinde rahatsızlık olan kişiler soluğu göz doktorunda alırlar. Göz doktoruna gitmek sadece bir problem ortaya çıktığı zaman gereken bir şey değildir, göz muayenesi önemlidir ve gözleri rutin bir şekilde kontrol ettirmek gerekir.

Göz doktoruna gitmeden önce uygun bir doktora randevu almak gerekir. Bu randevuyu almak için MHRS sistemi kullanılmaktadır. Ancak randevuların yoğun olduğu zamanlarda MHRS üzerinden “uygun randevu bulunmamaktadır” uyarısı gelebilir. Bu uyarı randevuların doluluğundan kaynaklanmaktadır. Bu durumla karşılaşıldığında her gün sistemden randevu talebinde bulunmaya devam etmek gerekir. Bir süre sonra uygun randevu bulunacaktır.

mhrs randevu alma aşamaları
mhrs randevu alma aşamaları

MHRS Randevu Alma Aşamaları

Hastaneden randevu almak için MHRS adlı sistem kullanılmaktadır. Bu sistemden randevu almak için bazı adımlar izlenmelidir.

  1. Öncelikle arama motoruna “MHRS” yazılır ve çıkan ilk linke tıklanır.
  2. Çıkan ekranda “Randevu Al” yazısına tıklayın.
  3. Sisteme giriş yapmak için TC kimlik numaranızla birlikte bir şifre belirleyin ve giriş yapın. İsterseniz E-Devlet ile de giriş yapabilirsiniz.
  4. Sisteme giriş yaptıktan sonra “Hastane Randevusu Al” yazısına tıklayın.
  5. Ekranda çıkan “Genel Arama” veya “Konuma Göre Arama” seçeneklerinden sizin için uygun olana tıklayın.
  6. Genel arama seçeneğine tıkladıysanız randevu bilgilerinizi girmeniz için bir ekran ortaya çıkacak. Bu ekranda yaşadığınız ili, ilçeyi, hastaneyi ve klinik bilgisini işaretleyin. Daha sonrasında “Randevu Ara” butonuna tıklayarak aradığınız kriterlere uygun randevu olup olmadığını öğrenin.
randevu aldıktan sonra ne yapılmalı?
randevu aldıktan sonra ne yapılmalı?

Randevu Aldıktan Sonra Ne Yapılmalı?

MHRS’den randevu aldıysanız göz muayenesi için neler gerektiğini ve muayeneye nasıl hazırlanmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Eğer göz muayenesine daha önce gitmediyseniz önceden yapacağınız bir hazırlık bulunmamaktadır. Ancak daha önce gitmediyseniz dahi yapmanız gereken birtakım şeyler vardır.

  • Randevunuzdan yarım saat önce hastaneye giderek kayıt yaptırmalısınız. Randevu saatinden önce gitmek ve kayıt işlemleri için randevu saatinden önceki zaman dilimini kullanmak önemlidir.
  • Kayıt yaptırdıktan sonra muayene sıranızı doktorunuzun odasının önünde bekleyin. Eğer randevu saatinize 10 dakikadan daha uzun bir süre varsa gerekli ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.
  • Doktorunuzun kapısının önünde önceden beklemek önemlidir, çünkü bir boşluk olduğunda doktorunuz tarafından randevu saatinden önce de çağırılabilirsiniz. Böylece muayene zamanınızı daha verimli geçirebilirsiniz.

Eğer daha önce göz hastalıkları için muayene olduysanız bir sonraki randevunuz için bazı belgelerinizi yanınızda getirebilirsiniz.

  • Eğer gözlük veya lens kullanıyorsanız bunların bilgilerini göz muayenesine götürmelisiniz.
  • Daha önceki muayenelerde reçete edilen, kullanmış olduğunuz göz damlalarının ve ilaçların bilgilerini yanınızda götürmelisiniz.
  • Eğer bir göz rahatsızlığınız için farklı bir doktora gidiyorsanız daha önce sizden istenen tahlillerin sonuçlarını muayeneye götürebilirsiniz.

Önerilen İçerik: Göz kuruluğuna ne iyi gelir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu