Güzellik

Saç Nasıl Gürleşir? Saç Gürleştirmenin 4 Yolu

Saç gürleştirme yöntemleri günümüzün en çok yapılan güzellik işlemlerindendir. Kadınlar saçlarının daha kalın telli ve gür olmasını isterler. Dolgun saçlar, neredeyse her saç modelini daha güzel gösterir ve kadınlarda en çok aranan özelliklerdendir.

Gür, dolgun, uzun, yumuşak ve parlak saçlar kadınların en çok istedikleri saçlardır. Sağlıklı bir görünüm için saç bakımı ve görünümü çok önemlidir. Kadınların ve erkeklerin en çok değer verdikleri aksesuarları olan saçlar, dış etkenler ve yetersiz beslenme sonucunda yıpranabilirler ve bu yıpranma sonucunda oldukça kötü bir görünüme bürünürler.

Saç bakımı yapmak, saçın cansız görünümden kurtulması için çok önemlidir. Saçın daha yumuşak olması ve parlak görünmesi sağlıklı ve güçlü bir saç izlenimi verir. Bu yazımızda saçları hem bakım yaparak güçlendiren hem de saçları daha gür bir görünüme kavuşturan yöntemleri derledik.

saçlar neden seyrek ve cansız olur
saçlar neden seyrek ve cansız olur

Saçlar Neden Seyrek Ve Cansız Olur?

Saçların gür olmamasının belli sebepleri vardır. Bu sebepler kontrol altına alınmadan saçları gürleştirmeye çalışmak olumlu bir sonuç vermeyecektir. Saçların cansız ve seyrek olmasının sebepleri şunlar olabilir:

  • Vitamin eksikliği,
  • Saç dökülmesi,
  • Yetersiz beslenme,
  • Saçların yıpranması,
  • Yanlış saç bakım ürünleri,
  • Saç ve saç derisi hastalıkları,
  • Genetik faktörler.

Saçların özelliklerini belirleyen en önemli faktör genetik yapıdır. Her ne kadar genetik yapımız saçlarımızın cinsini ve görünümünü etkilese de çevresel faktörler bu görünümü iyice aşağı çekebilmektedir. Beslenmemizi düzenleyerek, havasız ortamlardan kaçınarak, saçımızı yıpratan bakım ürünlerinden kaçınıp bizim için uygun olan ürünleri tercih ederek, vitamin eksikliğinde takviyeler kullanarak saçlarımızı daha güzel ve sağlıklı bir görünüme kavuşturmak mümkün.

Çevresel faktörleri kontrol altında tutarak ve saçı yeterince besleyerek genetik saç yapımızın sağladığı optimum görünümü elde etmek mümkündür. Optimum saçı engelleyen en önemli faktör seboreik dermatit gibi saçta görülen ve dökülmeye sebep olabilen hastalıklardır. Saç ve saç derisi sorunlarında mutlaka bir cilt doktoruna görünmeli ve tedavi olmalısınız.

Saç dökülmesi hakkında daha fazla bilgi için: Saç Dökülmesi Nedir?

saç gürleştirme yöntemleri
saç gürleştirme yöntemleri

Saç Gürleştirme Yöntemleri

Yıpranmış saçları onaran bitkisel saç gürleştirme yöntemleri vardır. Sarımsak ve zeytinyağı eskiden beri saç için kullanılan önemli bitkisel bakım ürünleri olsa da günümüzde saç için faydaları kanıtlanmış başka ürünler de bulunur. Isırgan otu ve karanfil gibi bitkiler de doğru kullanıldığında saçlar için faydalıdır.

1. Doğal Saç Bakım Yağı

Kozmetik marketlerde saçlar için pek çok seçenekte saç bakım yağları vardır. Bu yağlar saçımızı besler ve saç kırıkları gibi yıpranma belirtilerine iyi gelir. Saçları gürleştirmek ve güçlendirmek için ise saç köklerine bakım yapmak gerekir. Tüm saç tiplerine uygun saç bakım yağı malzemeleri:

  • Çam Yağı,
  • Badem Yağı,
  • Sarımsak Yağı,
  • Buğday Yağı,
  • Havuç Yağıdır.

Bu yağların hepsinden yaklaşık 2 yemek kaşığı olarak kullanılması yeterlidir. Saç bakım yağının uygulama adımları:

  1. Çam, badem, sarımsak, buğday ve havuç yağları yeterli miktarda alınarak bir kapta birleştirilir ve karıştırılır.
  2. Yağlar yaklaşık 10 dakika kapta bekletilir ve tekrar karıştırılarak homojen bir yağ elde edilir.
  3. Hazır olan saç bakım yağı nazik bir şekilde saç köklerine uygulanır. Saç diplerine yumuşak masajlarla yedirilir. Ardından kalan yağ tüm saça uygulanır.
  4. Karışımı 2-4 saat arası bir süre saçta bekletin. Ardından iyice yıkayın ve saçı yağdan arındırın.

Bu saç bakım yağı her hafta düzenli olarak uygulanmalıdır. Düzenli olarak uyguladığınızda 2 ay içerisinde sonuç alırsınız.

2. sarımsak ile saç gürleştirme
2. sarımsak ile saç gürleştirme

2. Sarımsak ile Saç Gürleştirme

Sarımsak, saç gürleştirmek için uzun zamandır kullanılan bir besindir. Saçkıran, saç dökülmesi ve seyrek saçlar için kullanılan bu ürün ile saç bakım kürü hazırlamak oldukça kolaydır.

  • 3-4 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı ılık su,
  • Çeyrek su bardağı süt.

Sarımsakları iyice ezin. Daha sonra süt ve suyu ezilmiş sarımsak ile karıştırın. Bu kürü saç diplerinize ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Birkaç saat saçınızda beklettikten sonra yıkayın. Bu kür saça 10 günde bir yapılabilir.

3. Isırgan Otu ile Saç Gürleştirme

Isırgan otu son zamanlarda saç için faydaları bilinen ve saç bakım ürünlerinde de oldukça sık kullanılmaya başlanan bir ottur. Isırgan otunun özü, saçları güçlendirir, seyrek olan bölgelerde saç çıkarır ve yıpranan saçı onarır. Isırgan otu ile hazırlanan saç kürleri de saça oldukça etki eder ve saçı besler.

  1. Küçük bir kapta su kaynatın, su kaynadıktan ve fokurdaması biraz durulduktan sonra ısırgan otlarını bu suya atın. Isırgan otlarını suyun içinde biraz karıştırdıktan sonra 30 dakika bekletin.
  2. Yarım saatlik beklemenin ardından ısırgan otlarının özünün karışmış olduğu bu suyu süzün.
  3. Bu saç ile saçlarınızı yıkayın ve durulamadan önce 45 dakika kadar saçınızda bekletin.
  4. Isırgan otlu suyla yıkadığınız saçınızı 45 dakika beklettikten sonra ılık suyla tekrar yıkayın.

Bu saç bakım maskesini saçınızı her yıkadığınızda uygulayabilirsiniz.

4. karanfil ile saç gürleştirme
4. karanfil ile saç gürleştirme

4. Karanfil ile Saç Gürleştirme

Karanfil, genellikle kokusuyla ün salmış bir bitkidir. Pek bilinmese de karanfilin saçlar için faydaları çoktur. Saç gürleştiren ve saçı onaran bu bitki aynı zamanda saçınızın güzel kokmasını da sağlar.

Malzemeler;

  • Bir avuç kurumuş karanfil,
  • yaklaşın 2 litre su.

Karanfilli saç bakım kürü yapılışı:

  1. Bir tencereye suyu alın ve karanfilleri de ekledikten sonra suyu kaynatın.
  2. Kaynadıktan sonra suyu süzerek başka bir kaba alın.
  3. Suyu 1 saat bekleterek dinlendirin.
  4. Saçınızı yumuşak bir şekilde masaj yaparak bu suyla yıkayın.
  5. Yarım saat sonra saçınızı ılık suyla tekrar yıkayın.

Karanfilli bu saç maskesini 10 günde bir saçınıza uygulayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Saç Kestirmek Neden Faydalıdır? Faydaları Nelerdir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu