SEO

En iyi sosyal medya platformu hangisi?

Sosyal medya ağlarının değişimleri ve kullanımları internet hayatımıza girdiğinden beri isim değiştirerek devam ediyor.

Sensor Tower verilerine göre bu senenin en iyi sosyal medya platformu 56 milyon indirme rakamıyla TikTok olurken, hemen arkasından Facebook, WhatsApp, Instagram ve Zoom geldi.

Ancak MSN’den WhatsApp’a MySpace’ten Facebook’a giden süreçte ‘En iyi sosyal medya platformu hangisi’ sorusunun yanıtını tek bir sosyal medya platformuyla vermek doğru olmaz çünkü her sosyal medya platformunun hem hedef kitlesi hem de kullanım işlevleri birbirinden farklı.

Bu yüzden alanında en iyi sosyal medya platformu hangisi tek tek ele aldık…

Sosyal Medyaya Neden güvenmememiz gerektiğini gösteren resimler! Çok Şaşıracaksınız

en iyi sosyal medya platformu hangisi?

WhatsApp

Piyasaya 2009 yılında sunulan WhatsApp, MSN’e bir alternatif gibi geldi ama tahtını yıkan henüz olmadı. Telegram, BIP, Signal, Viber gibi alternatif uygulamalar bile WhatsApp’ın yükselişine engel olmadı.

Ancak yenilenen kullanıcı sözleşmesiyle neredeyse her telefonda olmazsa olmaz haline gelen WhatsApp’ın ömrü bitecek mi merak konusu.

Facebook

2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından hayata geçirilen Facebook’un büyümesi akıl almaz bir biçimde sürdü ve bugünlerine hatta birçok şirketi satın alma noktasına kadar geldi.

Öyle ki Facebook, en popüler fotoğraf yükleme uygulaması Instagram’dan WhatsApp’a hatta gençler arasında popüler bir uygulama olan To be Honest’a kadar en popüler sosyal medya ağlarını bünyesine kattı.

Şu anda da en büyük sosyal medya siteleri arasına giren Facebook aynı zamanda en çok indirilen uygulamalar listesinde yer alıyor.

@pozitificerik  · Medya/Haber Şirketi

Instagram

2010’da hayatımıza giren Instagram, fotoğraf yükleme platformu olarak başladı. Yapılan güncellemelerle story ve réels özelliğine de kavuşan Instagram, sadece fotoğraflarla sınırlı kalmayıp video çalışmalarına da başladı. 

Canlı yayın seçeneğinin de yer aldığı Instagram özellikle pandemi sürecinde birçok şirketin canlı yayın platformu haline geldi. Tabii en iyi sosyal medya platformu hangisi listesine giren Instagram reklam ve kampanyalarla dijital pazarlama alanında da kullanıcıların aracı haline geldi.

12 Etkili Yöntemle Instagram’dan Para Kazanmak İster misiniz?

Linkedin

2002’de Kaliforniya’da kurulan Linkedin, diğer sosyal medya platformlarından farklı olarak iş dünyası tarafında oldukça popüler bir uygulama. Genelde profesyonel iş hayatına dair içerik, video ve iş ilanlarının yer aldığı platformda kullanıcılar mini CV’lerle işverenlere ulaşmaya çalışırken, işverenler de premium üyelik seçenekleriyle hedefledikleri çalışan profiline erişebiliyor.  

Twitter

140 karakterlik sınırlı gönderi özelliği dikkat çeken Twitter, 2006 yılında Jack Dorsey tarafından hayata geçirildi. Sonrasında ise birçok sosyal hareketin adresi, tüm dünyada devlet büyüklerinin bile mesajlarını yayınlayacakları bir platform haline geldi.

Twitter’ın bu başarısı günden güne kullanıcı sayısını da arttırırken diğer sosyal medya platformlarından farklı olarak birçok özelliği değişmeden, güncelleme gelmeden neredeyse ilk günki gibi devam etti.

Fav, Tweet ve Retweet gibi kavramlarla hayatımızda yer eden Twitter, karakter sayısını 280’e çıkararak en büyük değişimini yapmış oldu.

TikTok

En iyi sosyal medya platformu hangisi listesinin ilk sırasında olan TikTok, ByteDance tarafından piyasaya sürülen ve oldukça yeni bir uygulama. 4 yıl öncesine kadar hayatımıza olmayan TikTok hayatımızda öyle yer edindi ki birçok ülkenin tartıştığı konu haline geldi.

Kullanıcılara 15 saniyelik farklı filtrelerle videolar çekmesini sağlayan platformda aynı zamanda canlı yayın özelliği de yer alıyor.

ABD’de, Çin’e yaptırım için yasaklanan TikTok uygulamanın en çok indirildiği ülke olan Hindistan’da da güvenlik tehdidi sebebiyle kullanılamıyor. Birçok ülkede de yaş sınırı olmaması ve kötüye kullanıma açık olması nedeniyle Tiktok tartışma konusu.

Youtube

Kendi zenginlerini yaratan dönemin en çok kullanılan, en iyi sosyal medya platformu hangisi listesinde adını altın harflerle yazdıran Youtube ise 2005 yılında kuruldu.

Kullanıcıların kendi içeriklerini oluşturarak yükledikleri video sosyal medya sitesi olan Youtube’da kullanıcılar izlenme süresi ve abone sayısına göre para kazanabiliyor.

Türk YouTuberlar Ne Kadar Kazanıyor?

Zoom

Pandeminin kurtarıcısı haline gelen Zoom, sadece bireysel kullanıcılar tarafından değil aynı zamanda şirketler tarafından da çok tercih edilen uygulama haline geldi. Öyle ki bu yılın en çok indirilen sosyal medya platformları listesine Youtube’u dahi geride bırakıp, 5. sırada girmeyi başardı.

8 yıl önce kurulmasına rağmen Covid-19 pandemisiyle tercih edilen uygulama oldu. Çünkü Zoom bir video telefon uygulaması ve 100’den fazla kullanıcının katılmıyla 40 dakikalık görüşmelere izin veriyor. Bu da Zoom’u uzaktan çalışma hayatında şirketlerin tercih ettiği, kullanıcıların arkadaşlarıyla sohbet amaçlı buluşma noktası haline getiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu