Kulaktaki Sivilce Oluşumunun Nedenleri Nelerdir?
Kulakta Neden Sivilce Çıkar? Kulaktaki Sivilce Oluşumunun Nedenleri Nelerdir? Kulak İçinde Çıkan Sivilceler Nasıl Geçer? Kulağımız en önemli duyu organlarımızdan bir tanesidir. Etraftaki sesleri duyabilmemizi ve başkaları ile iletişim kurmamıza yardımcı olmaktadır. Yapı itibari ile de oldukça hassas bir organımız olan kulakların düzenli olarak bakımının yapılması ve temizlenmesi oldukça önem arz etmektedir.
Çünkü, kulaklarımız dışarı ile temas halindedir ve içerisine çeşitli çöp, toz ya da istenmeyen maddeler girebilmekte ve bunlar zamanla birikebilmektedir.
Kulaktaki Sivilce Oluşumunun Nedenleri Nelerdir?
Kulaktaki Sivilce Oluşumunun Nedenleri Nelerdir? Kulaklarımızın iç yapısı da aynı şekilde çok hassastır ve yapılan bir yanlışlıkla kulak zarınızı vb. parçalarına zarar verebilirsiniz. Kulak temizliği ve bakımı ne yazık ki çoğu kişinin göz ardı ettiği ve pek üzerine düşmediği bir şeydir. Oysa ki 7 24 dışarıya açık olan bir organdır ve sürekli içerisine toz kir birikme ile karşı karşıyadır. Kişilerin bu hususta oldukça dikkat etmeleri gereklidir ve bakım temizliklerini aksatmamaları kulaklarının sağlığı açısından çok önemlidir.
Kulakta Neden Sivilce Çıkar?
Kulaklarımızın ne kadar hassas organlarımız olduğunu ve kire, toza ya da mikroplara karşı açık olduğunu belirtmiştik. Kulağımızın herhangi bir pis ya da mikrop barındıran malzemeler ya da ellerimiz ile teması hemen hastalanmasına ya da iltihap kapmasına neden olabilmektedir. Kulaklarımızda çıkan sivilcelerde bu şekilde kulaklarımızı çeşitli mikrop ve kire maruz bıraktığımızda oluşmaktadır. Genel olarak kulaklarımızda sivilce çıkma nedenleri şunlardır;
Kulaktaki Sivilce Oluşumunun Nedenleri;
- Ellerimizi yıkamadan, kirli ve pis olduğu zamanlarda kulaklarımız ile oynamak ve kulağımızı kaşımak, dokunmamız bile sivilcelerin oluşmasına neden olabilir.
- Kulağımızı hijyenik olmayan çeşitli materyaller ile kaşımak ve sürmek kulak sivilcelerine sebep olabilmektedir.
- Kulak içinin ya da dışına çeşitli sıvı maddelerin girmesi ya da kulak kenarında bu sıvıların temizlenmeden kalması
- Kullanılan bazı şampuanlar ya da tarihi geçmiş ürünlerin duş sırasında kullanılması ve bunların köpüklerine kulaklarımızın maruz kalması kulaklarda çeşitli sivilcelerin çıkmasına neden olur.
- Kulağımıza krem ya da aktarlardan alınan yağların gelişi güzel sürülmesi ve kulağımızın derisinin sürekli yağlı kalmasına neden olmamızda kulak sivilcelerine neden olmaktadır.
- Beslenme alışkanlıklarımız ve kötü beslenme kulaklarımızda olduğu gibi tüm vücudumuzda sivilceye sebep olmaktadır.
- Kulağımızı sürekli olarak kaşımak ve onu daha hassas hale getirmek kulaklarımızda sivilceye neden olmaktadır.
- Kirli ve temizlenmemiş olan yastık gibi yüzeylerde uyumak yine kulağımızın mikrop kapmasına ve sivilcelenmesine neden olmaktadır.
Kulak İçinde Çıkan Sivilceler Nasıl Geçer?
Kulaklarımızda çıkan sivilceleri önlemenin en iyi yolu onları temiz ve bakımlı tutmaktır. Kulaklarımız ile fazla uğraşmamalı, günlük rutin temizliklerini yapmalı ve kirli yerlerden uzak tutmaya özen göstermeliyiz. Temiz bir şekilde kulağımızı, içine su kaçırmadan hafif şekilde yıkanmalı ve tamamen kurulanmalıdır. Daha sonra sivilce üzerine antiseptik etkisi olan topikal antibiyotik kremlerden sürülebilir. Tabi ki öncelikle doktora görünmeli, uygun kremi almalı ve kulak içerisinde çıkan sivilce asla sıkılmamalıdır.
Kulakta Neden Sivilce Çıkar? Kulaktaki Sivilce Oluşumunun Nedenleri Nelerdir? Kulak İçinde Çıkan Sivilceler Nasıl Geçer? Adlı yazımızdan sonra da okumanız için;
Önerilen İçerik: Sperm Kaçağı Neden Oluşur?