BilgiDiziler ve Filmler

2022 Yılında Çıkan En İyi 5 Film: 2022 En iyi Filmler Listesi

2022 en iyi filmler listesi hazırlandı! Sinemayı ne kadar takip ettiniz bilmiyoruz ancak bu sene de birbirinden güzel filmler yayımlnadı. İçlerinden bazıları daha vizyona girmeden viral oldu. 2022 senesini geride bıraktığımız ve 2023 senesine temiz bir sayfa ile başladığımız bu günlerde eğer hangi filmi izleyeceğinizi bilmiyorsanız, geçtiğimiz yılın en iyileriyle başlayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Yüzüklerin Efendisi Sevenler İçin En İyi 10 Fantastik Kitap Önerisi

2022 En İyi Filmler Lİstesi

2022 yılın aslında sinema açısından tam bir devam filmi yılı oldu. Öyle ki Avatar 2 filmi 14 yıl sonra çekildi ancak bundan da öte, 2022 yılında, Top Gun Maverick, 35 yıl sonra Top Gun filminin devamı olarak yayımlandı. 2022 senesinde anlatımı güçlü ve eğlenceli pek çok farklı film de var. İşte 2022 yılının en iyi filmleri.

1. everything everywhere all at once
1. everything everywhere all at once

1. Everything Everywhere All At Once

Daniel Kwan ve Daniel Scheinert tarafından yazılıp yönetilen bu film, 2022 yılın en iyi filmi. Filmin konusu çok karmaşık olmasına karşın iyi bir açıklık ve netlik ile anlatılmış Her Şey Her Yerde Aynı Anda ismiyle Türkçeye çevrilen bu film Amerika’da yapılan bir bilim kurgu filmi.

Filmin konusu paralel evrenleri işlemekte. IMDB puanı 8,1/10 olan bu film, bir kadının boşanmak üzere olduğu ve vergi borçlarına boğulduğu bir dönemde, paralel evrenlerin var olduğunu söyleyen ve başka bir paralel evrenden gelen adamla tanışmasıyla başlıyor. Bir kulaklık yardımıyla bu evrenlerdeki versiyonuna bağlanmak mümkün.

Peki bütün bu paralel evrenlerin içinde, var olabilecek bütün varyasyonlarının arasında en kötüsü olduğunu bilseydin? Film, hayatın kendisi hakkında çok derin sorgulamaları eğlenceli bir şekilde anlatıyor.

2. top gun: maverick
2. top gun: maverick

2. Top Gun: Maverick

Top Gun, 1987’de yayımlanmış ve artık klasikleşmiş bir aksiyon filmi. Tam 35 yıl sonra, Top Gun’ın hikayesi devam ediyor. Filmin konusunda da yine 35 yıl ilerletilmiş fakat Maverick, hala üst düzey bir donanma havacısıdır. Şimdi bir havacı olarak mezunlara liderlik ederken ölümcül bir görevde sınırlarını zorlaması gerekiyor. 8.4 IMDB puanı alan bu yüksek bütçeli film, Tom Cruise’un en çok hasılat yapan filmi oldu.

3. the banshees of inisherin
3. the banshees of inisherin

3. The Banshees Of Inisherin

Martin McDonagh tarafından yazılıp yönetilen The Banshees Of Inisherin, Inisherin’in Ölüm Perileri olarak Türkçeleştirildi. 7.9 IMDB puanı alan bu film komedi ve dram türündedir. İrlanda iç savaşının sonlarına doğru, 1923 yılında, hayatları boyu en yakın arkadaş olan iki kişi, yollarını ayırırlar. Bu yol ayırma konusu iki arkadaşın ortak aldığı bir karar değildir. Bu arkadaşlığın bitirilmesinden sonra bu iki adamın da hayatı eskisi gibi olmaz ve bu arkadaşlık kanlı bir düşmanlığa dönüşür.

4. avatar: the way of water
4. avatar: the way of water

4. Avatar: The Way Of Water

Avatar: Suyun Yolu olarak Türkçeye geçen bu film, çok beklenen devam filmlerinden biridir. Avatar’ın 2. fimli olan Suyun Yolu, tam 14 yıl sonra geldi ve 2022 yılında yayımlandı. Avatar’ın 3. devam filmi henüz 2. film yayımlanmadan onaylanmıştı.

Avatar: Suyun Yolu filmi IMDB’de 7.9 puan aldı. Film, Jake Sully ve Neytiri’nin yaşama mücadelesini konu alıyor. Pandora’da bir aile olup ueni bir hayata başlayan çift, eski düşmanlarına karşı bir kez daha mücadele etmek zorunda kalırlar. Bulundukları yeri terk etmeleri gerektiğinde gezenenin çok farklı yerlerini keşfederler. Uzun zaman sonra gelen bu beklenen fantastik macera filmi yüksek bütçeyle çekilmiş başarılı bir yapım.

5. the worst person in the world
5. the worst person in the world

5. The Worst Person In The World

Norveç, Fransa, Danimarka ve İsveç ortak yapımı olan bu film, Türkçe’ye Dünyanın En Kötü İnsanı olarak çevrildi. 7.8 puan alan film. Julie ismindeki genç bir kadının hayatını konu almaktadır. Hayatında yönünü bulmakta zorlanan, aşk hayatında ne yapacağını bilemeyen ve kariyeri konusunda da kafası oldukça karışık olan bu genç kadının hayatından 4 yıllık bir kesit, Julie’nin gerçekte kim olduğunu görmemizi sağlıyor. The Worst Person In The World filmi yönetmen Joachim Trier’in Oslo üçlemesindeki 3. filmdir. Filmin başrolü Renate Reinsve, en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı ve film En İyi Orijinal Senaryo dalında ödüle aday gösterildi.

bonus: aftersun
bonus: aftersun

Bonus: Aftersun

Türkçeye Güneş Sonrası olarak çevrilen bu film, 2022 yılının en iyi filmlerinden biridir. Dram türündeki bu film, Charlotte Wells tarafından yazıldı ve yönetildi. Film, Sophie’nin babasıyla olan ilişkisine odaklanmaktadır. Sophie, babasıyla 20 yıl önce geçirdiği bir yaz tatilini anımsarken babası ile ilgili çelişkili hisler yaşar ve tanıdığı babası ile tanımadığı adam arasında boşlukları doldurmaya çalışır.

İlginizi çekebilir: Netflix Ocak Ayı Film Takviminde Neler Var?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu