Soğuk kendini gösterdi, kışlıklar çıkartıldı ve birçok kişi kış için içilecek çay ve yararlı ot arayışına girdi. Biz de bu yüzden Osmanlı Çayı’nı sizler için araştırdık ve Osmanlı Çayı’nın özellikleri nelerdir? Dedik…
Kış mevsimi birçok kişi tarafından sevilse de unutulmamalıdır ki bu mevsim hastalık mevsimidir. Direncimizin düştüğü, hastalıklara kapı aranılan bu mevsimde yeme içme alışkanlıklarımıza çeki düzen verilmelidir.
OSMANLI ÇAYI’NIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Birçok kişi bu mevsimde özel çayları denemekte ve bu sayede hastalıkları zarar görmeden atlatmaktadır. Bu çaylardan en önemlisi olarak karşımıza çıkan ve son yıllarda kullanıcısı artan Osmanlı Çayı’ndan bu yazıda bahsetmek istiyoruz. 12 farklı bitkiyi barındıran Osmanlı Çayı adeta bir vitamin deposu olarak karşımıza çıkmaktadır. Adını hanedan mutfağından alan bu çay Osmanlı döneminin de vazgeçilmezleri arasındaydı.
Peki, Osmanlı Çayı’nın özellikleri nelerdir?
Osmanlı Çayı’nın en önemli özelliği vücut direncini arttırması… Özellikle kış aylarında bu çay içerisindeki birbirinden özel bitkiler ile görünmez bir kalkan oluşturuyor.
Yaşanılan bu salgın sürecinde bağışıklık sistemine de faydalı olan Osmanlı Çayı kişiyi zinde tutarken enerji de veriyor. Bu çayı diğer çaylardan farklı kılan özellik içerisinde meyvelerin olması. Meyveler ve kurutulmuş gül vücudun başta C vitamini olmakla birlikte bir çok vitaminsel ihtiyacını karşılamaktadır.
İÇERİSİNDE HANGİ BİTKİLER VAR?
Kurutulmuş zencefil, havlıcan, zerdeçal gibi birinci dereceden kök bitkilerin yanı sıra ıhlamur, adaçayı, kurutulmuş gül, karanfil, hibiskus, adaçayı, melisa, papatya, kuru gül yaprağı, çubuk tarçın, biberiye ve bunlara ek olarak kurutulmuş elma ve limon bu çayın gizli hazineleridir. Bu çayın kilogram fiyatı ise yaklaşık 100 TL’dir. Ancak aktarlarda 100 gramı 10 TL olarak satılmaktadır.
Bu haber ilginizi çekebilir (Haberi okumak için yazıya tıklayın): Udi hindi bitkisinin faydaları nelerdir?