Teknoloji

Render Farm Nedir? Ne İşe Yarar?

Render farm, yüksek performanslı bilgisayarların kullanılarak render (işleme) yapılmasına denir. Render farm (işleme çiftliği) barındırıcı firmada daha fazlaca bilgisayar olduğu için ismini buradan alır. Belirli programlarda gerçekleştirdiğiniz çizim ya da 3d modellemelerinizi kendi bilgisayarınızı yormadan daha performanslı şekilde bu hizmeti veren yerlerden alabilirsiniz.

Render Farm Ne İşe Yarar?

Yüksek performanslı bilgisayarların sağlayıcı tarafından kiralanıp, görüntü işleme gibi hizmetlerde kullanılmasıdır. Kişi ya da kurumların kendi bünyelerindeki düşük render (işleme) performansından dolayı daha yüksek özellikli bilgisayarları kiralayarak daha hızlı şekilde render almalarına olanak sağlar. Bu sayede kişi kendi bilgisayarını sorunsuzca kullanmaya devam ederken farmda olan bilgisayarından da hızlıca görüntüsünü işleyebilir. Üstelik kendi bilgisayarından olduğunda daha performanslı şekilde işlemlerini tamamlayabilirler çünkü render farm makineleri bu hizmet için oldukça yüksek performanslı donanımların birleştirilmesi ile oluşturulmuştur.

Render Farm Avantajları:

  • Daha hızlı sonuç
  • Daha yüksek performans
  • Kendi bilgisayarınızda aşırı ısınma ve güç kaybı olmaz
  • Kesintisiz işlem

Render Farm Türkiye Firmaları

Render farm Türkiye henüz yaygın değildir. İhtiyacı olan firmalar genel olarak yurt dışında bu hizmeti veren firmalardan hizmet almaktadırlar. Fakat yurt dışı işlemler döviz bazında olduğu için uzun süreli işlemlerde çok maliyetli olabilmektedir. Bazı barındırma hizmeti (hosting) veren firmalar yüksek performanslı bilgisayarı render farm olarak kullanıma sunmaya başladı.

Render Farm Fiyatları

Render farm fiyatları yurt dışındaki firmalarda ne kadar benzer olsa da farklılık göstermektedir. İstediğiniz özelliklere göre fiyatlar yükselip azalabiliyor. Bu fiyatlar genel olarak saatlik bazda hesaplanmaktadır. Örneğin 1 saatlik render farming için 0.06 $ – 44,00 $ arasında fiyatlandırmaları olabiliyor. Burada sizin ihtiyacınıza göre en uygun olanı seçebilirsiniz.

Önerilen içerik: Telefon Nasıl Seçilir? Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 4 Adımda Telefon Seçmek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu