Güzellik

Kaşlar Nasıl Gürleşir? Ev Yapımı Kaş Gürleştirici Maske

Kaş gürleştiriciler hem kozmetik ürünler olarak bulunmakta hem de doğal ürünlerle evde yapılmaktadır. Kaş gürleştirmede genellikle bitkisel yağlar ile hazırlanan ev tipi karışımlar kullanılmaktadır. Bu karışımların kullanımı hemen hemen hepsinde günde bir kere kaşlara sürülmesi ve bekletilmesi şeklindedir. Özellikle gece yatmadan önce kaşlara sürülmektedir.

Kaşların gürleşmesinde bir diğer önemli faktör çinkodur. Çinko, saçların ve vücuttaki diğer kılların yapısına katılarak onları güçlendirir. Beslenmenin düzenlenmesiyle birlikte kullanılan kaş gürleştiriciler daha fazla işe yarar. Kaşların gürleşmesi için uğraşılan tüm bu süreçte kaşlara zarar verici işlemlerin de yapılmaması gerekir.

Kaş Gürleştirme Nedir?

Kaş gürleştirme, kaş gürleştirici ürünler veya karışımlar ile kaşların çoğaltılmasıdır. Kaşlar yanlış alındığında, zarar verici içerikleri olan makyaj malzemesi kullanıldığında küsebilir, dökülebilir ve bunun sonucunda da seyrelir. Yüz güzelliği ve mimikler için çok önemli bir yeri olan kaş geri kazanılmak istendiğinde kaş gürleştirme işlemleri yapılır.

Kimi insanlarda da kaş çok seyrek olabilir. Bu insanlar kaşlarını çoğaltmak için kaş gürleştirme işlemlerine başvururlar. Kaşların çok seyrek görünmesinin ana sebebi kıl renginin çok açık olması olabilir. Böyle durumlarda koyu renk kaş boyaları ile kaş boyanırsa asıl gürlüğü açığa çıkacaktır.

kaşlar nasıl gürleşir?
kaşlar nasıl gürleşir?

Kaşlar Nasıl Gürleşir?

Kaşların gürleşmesi için genellikle bitkisel yağlar kullanılır. Bazı kozmetik markaları kaş ve kirpik gürleştirmek için özel formüllü ürünler piyasaya sürülür. Ancak kaşların gürleştirilmesi için kullanılan en yaygın yöntemlerden biri de vazelindir. Geceden sürülen vazelin sabaha bekletildiğinde ve bu işlem düzenli kullanıldığında kaşlar gürleşir.

Kaş gürleştirmenin bir diğer yolu da kaşların seyrelmesinin önlenmesidir. Kaş derisi çok kuru olduğunda, kaşlar çok fazla alındığında veya kimyasala maruz kaldığında dökülüp seyrekleşir. Bu tür durumlarda zarar verici unsurlardan uzak durmak kaşların gürleşmesini sağlar.

Özetle, kaşları çoğaltan kaş gürleştiriciler şunlardır:

  1. Bitkisel yağlar,
  2. Kaş gürleştirici kozmetik ürünler,
  3. Vazelin,
  4. Kaş bakımıdır.
ev yapımı kaş gürleştirici tarifleri
ev yapımı kaş gürleştirici tarifleri

Ev Yapımı Kaş Gürleştirici Tarifleri

Evde hazırlanın kaş gürleştirme tariflerinde genellikle bitkisel yağlar kullanılır. Özellikle E vitamini açısından zengin olan yağlar kıl köklerinin gelişiminde ve güçlenmesinde yararlıdır.

Sarımsaklı Kaş Maskesi

Sarımsağın kıl köklerini güçlendirici etkisi uzun zamandır bilinmekte. Bu yüzden sarımsak saçkıran gibi durumlarda, kılların seyrekleştiği bölgelerde yaygın olarak kullanılmakta. Bu kaş maskesinde de sarımsak kaş gürleştirici etkisini göstermektedir. Malzemeler,

  1. İki diş sarımsak,
  2. Bir tatlı kaşığı badem yağı,
  3. Bir tatlı kaşığı argan yağı.

Sarımsaklar bir havanda dövülür. Metal kullanılması bu ürünlerin faydalarını yok edeceğinden tahta malzemeler tercih edilmelidir. Bir tahta kaşık ile yağlar da dökülür ve sarımsakla karıştırılır. Bu maske her gün kaşlara sürülür ve 3-4 saat bekletilir. Ardından ılık suyla durulanır. Bu kaş maskesi düzenli kullanıldığında 1-2 hafta içerisinde gözle görülür bir sonuç verir.

Tatlı Badem Yağı Kaş Maskesi

Tatlı badem yağı, kıl köklerini besleyen ve kılları uzatan yağlardan biridir. Özellikle kirpik gürleştirme ve uzatmada da kullanılmaktadır. Bu kaş maskesinde de tatlı badem yağı ve Hint yağı karıştırılarak kaş gürleştirici bir maske elde edilir.

Tatlı badem yağı ve Hint yağı bire bir ölçekle karıştırılır. Bu işlemlerde tahta bir materyal kullanılması önerilmektedir. Bitkisel ürünler metal ile temas ettiğinde etkisi azalabilmektedir. Bu iki yağ karıştırılır ve kaş kontörüne uygulanır. Her akşam yatmadan önce kaşlara sürülerek sabaha kadar kaş üstünde bekletilir. Düzenli olarak uygulandığında çok kısa bir sürede sonuç alınabilir.

hindistan cevizi yağı kaş maskesi
hindistan cevizi yağı kaş maskesi

Hindistan Cevizi Yağı Kaş Maskesi

Kaş gürleştirici maskelerde kullanılan bir diğer önemli bitkisel yağ da Hindistan cevizi yağıdır. Bu yağ, saç maskesi yapımında da yaygın olarak kullanılır. Hindistan cevizi yağı tek başına kaşa sürüldüğünde de etki eder. Her gece yatmadan önce kaşlara sürüldüğünde sabaha kadar kaş köklerini besler, kaşların daha gür çıkmasını sağlar.

Hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı ve Hint yağı ile birlikte de kullanılabilir. Bu yağlar bire bir oranla karıştırılarak saça, kaşa veya kirpiğe uygulanabilir. Düzenli olarak kullanıldığında bir hafta içerisinde bile etkisini gösterir. Kaşların daha fazla çıkmasını ve hızlı uzamasını sağlar.

Jojoba Yağı Kaş Maskesi

Jojoba yağı son zamanlarda popülerleşen ve cilt bakımında da kullanımı artan bir yağdır. Bu yağ da tıpkı Hindistan cevizi yağı gibi tek başına kullanılabilir. Makyajdan arındırılmış, temiz kaşa sürülür ve birkaç saat bekletilir. Bekleme süresi bittikten sonra ılık suyla yağ kaşlardan arındırılır. Haftada birkaç gün uygulanır.

İlginizi Çekebilir: Kaş ve Saç Bakımı Nedir, Bakımları Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu