Güzellik

2022 Yılının Makyaj Trendleri Neler Olacak?

Geçmişten günümüze neredeyse her yıl değişen makyaj trendleri 2022 yılında da modanın en bombası olacak gibi geliyor. Daha şimdiden dillerden düşmeyen 2022 yılının makyaj trendlerini bu yazımızda yakından inceleyeceğiz. Işıl ışıl parlayan elmacık kemiklerinin ön plana çıkmasından tutun ki pürüzsüz kaş kıvrımlarına kadar yeni yılın tüm makyaj trendlerini sizler için derledik.

İlginizi Çekebilir: 2022’nin En Trend Gelinlik Modelleri

Neredeyse son iki yıldır hayatımızın bir parçası olan maskeler sayesinde hem makyaj hem de cilt bakımı açısından ihtiyaçlarımız ve önceliklerimiz teker teker değişti. Nemlendirici kremler ve güneşten koruma faktörlü güneş kremleri gibi cilt bakımına dair temel ihtiyaçlar önem kazanırken ağır cilt makyajlarını fazla bir süre ara verdik. Kalın, kalıp yapılı, kapatıcılığı yüksek fondötenler yerine ince yapılı ve güneş koruması etkeni içeren fondötenler, BB, CC kremlerini tercih etmeye başladık. 2021 yılının makyaj trendini biliyorsunuz ki genellikle doğal tonların ağırlıklı olduğu ve sadeliğin ön planda olduğu makyajlar tercih edildi.

Elmacık kemikleri, yüz kıvrımları ve keskin yüz hatları pek fazla tercihler arasında değildi. Bakır ve nude tonlarının ağırlıklı olduğu 2021 yılının makyaj trendleri genellikle göz ve dudak ağırlığı hakimdi. 2022 yılının makyaj trendleri ise 2021 yılında hakim olan trenlerin neredeyse hepsini geride bırakarak derin gölgeli hatlar, buğulu eyelinerlar, mat ve koyu tonlarda rujlar yeniden moda koltuğuna oturacak.

1. Mat Görünüm Bu Yılın Tonu

2022 yılının sezon başlangıcında aydınlatıcılar ile kazanılan ışıltılı görünümler yaza kadar yerini mat bir görünüme devredecek. Geçen sezonun trendlerinden olan ışıltılı highlighterlar yerini mat ve hafif fondöten, kapatıcı ve allıklara bırakacak. Havaların ısınması, yazın gelmesi ile ıslak ve aydınlık bir görünüm için highlighterlar tekrar gün yüzüne çıkabilir. Özellikle de yazın hafif bir allık, göz altı kapatıcısı, aydınlatıcı ve dudak nemlendiricisi ile yapılan mat tonlu makyajlar geri dönecek.

2022 yılının trendleri sadece ten makyajı için geçerli olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Ağırlıklı olarak ışıltılı, sedefli göz kalemleri eski sezonlarda da olduğu gibi bu yılda geçen sezonlara oranla daha fazla ön plana çıkacak gibi görünüyor.

1. mat görünüm bu yılın tonu
1. mat görünüm bu yılın tonu

2. Minimalist Makyaj Malzemeleri Bu Yıl da Moda

Minimalist makyaj malzemeleri hayatımıza girmesi ile güzellik ve bakım dünyasında da birtakım değişiklikler yaşandı. Özellikle de son yıllarda tek bir ürün başlığı altında buluşması ile yüzünüzün birden fazla farklı bölgelerinde kullanabileceğiniz ürünler ön plana çıkmaya başladı. Ruj, allık, far olarak kullanılan tek ürün başlığı altında toplanmış ürünler 2022 yılının makyaj trendleri arasında da yükselmeye devam edecektir. Pratik kullanım sağlaması ile yanınızda taşıma kolaylığı sayesinde de özellikle yaz aylarında vazgeçilmez makyaj ürünlerinden biri olacaktır.

3. Stick Makyaj Malzemeleri Bu Yılın Gözdesi

Özellikle de dış mekanlarda kullanımı oldukça rahat olan stick formuna sahip ürünler, 2022 yılının makyaj malzemesi trendleri arasında yerini alıyor. Pratik uygulanması ve taşımada sağladığı kolaylıkları ile stick ürünler, hayatımıza deodorant ile girdikten sonra şimdilerde ise allık, highlighter, fondöten hatta güneş kremi seçenekleri ile de karşımıza çıkmaktadır. Stick ürünler ayrıca krem formuna sahip olduğu için oldukça da kalıcıdırlar.

4. Mavi Göz Kalemleri Bu Yılın Favorisi

2022 yılı daha yeni başlamışken şimdiden kendinize mavi bir göz kalemi ve far alabilirsiniz. 90’lı yılların vazgeçilmez trendlerinden biri olan mavi göz makyajı son aylarda da yeniden hayatımıza girecektir. Yeni sezonun makyaj malzemeleri olarak da yükselmeye devam edecek gibi görünüyor. Özellikle de makyajın en gözdesi olan, olmazsa olmazı eyelinerda da mavi tonlar ön plana çıkacaktır.

4. mavi göz kalemleri bu yılın favorisi
4. mavi göz kalemleri bu yılın favorisi

5. Kaş Sabitleyiciler Bu Yılın Olmazsa Olmazı

2021 yılının son aylarında kaş laminasyonunun hayatımıza girmesi ve çok tercih edilmesi nedeni ile 2022 yılında  da hayatımıza hızlı bir giriş yapacaktır. Yukarıya doğru taranmış ve sabit durdurulan kaşların sık sık karşımıza çıkması sonucunda kaş sabitleyici jel, sabun gibi ürünlerin de şimdiden 2022 yılının makyaj trendleri arasına girmesine neden oldu.

6. Kırmızı Tonlu Rujlar Bu Yılın Dikkat Çekeni

2021 yılının gözdesi olan nude tonlu rujlar kullanımında sağladığı popülerliğini hiç yitirmeyerek ve yitirecek gibi durmayan diğer bir makyaj malzemesi ise kırmızı tonlu rujlardır. Özellikle de dudak kalemlerinin yeniden gündemde olması ile çerçeveli ve koyu renkli dudaklar yine hayatımızın vazgeçilmez makyaj malzemesi olacaktır. Günlük kullanımın, gece davetlerinin, partilerin ve hatta toplantıların bile vazgeçilmezi olan kırmızı tonlu ruj 2022 yılında da cazibesini, göz alıcılığını korumaya devam edecektir.

6. kırmızı tonlu rujlar bu yılın dikkat çekeni
6. kırmızı tonlu rujlar bu yılın dikkat çekeni

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu