Sağlık

Kabızlık Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Pozitif İçerik sitesi olarak sizlere Kabızlık Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri  hakkında detaylı bir yazı yazdım. Hayatı boyunca ishal olmayan kişi yoktur. Kabızlıkta ishalin tam tersi bir durum, bir hastalık olarak insanın karşısına çıkar. İshalde dışkı aşırı sıvı ve sık olurken, kabızlık sorununda tam tersi olarak, dışkı aşırı katı ve az olur. Kabızlığın ortaya çıkmasına sebep ise bağırsak hareketlerinin yavaşlamasıdır.

Kabızlık Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Bu durumda iki dışkılama arasındaki süre epeyce açılır ve dışkılama daha zor gerçekleşir. Eğer durum ilerlerse zehirlenmeye kadar gider durum. Çünkü pislik insan vücudunda kalmaya devam ediyordur. Kabızlık sorunu her insanda görülebilen bir hastalıktır. Nitekim bu sorunu yaşamayan kişi yoktur.

Kabızlık Nedenleri

Kabızlık nedenleri arasında en başta gelen neden, sıvı tüketiminin düşmesi yer alır. Bunun dışında, beslenme düzeninin bozulması, süt ürünlerinin çok fazla tüketilmesi, hareketsiz yaşam, kasların zayıflaması ve güçsüzleşmesi, kişinin kolon kanseri olması gibi nedenler de kabızlığın sebepleridir. Öneri Yazı: Romatizma için Hangi Doktora Gidilir?

Kabızlık Belirtileri

Kabızlık belirtileri içinde en başta elbette katı dışkılama ve iki dışkılama arasındaki sürenin uzun olması yer alır. Ana belirti zaten budur. Ancak dışkılama olmadan öncede kendisini belli eden birkaç belirti yer alır. Bunlar şunlardır;

  • Karın bölgesinde ve bağırsakların üstünde şişkinlik oluşması.
  • Hareket etmeyi dahi önleyecek derecede şiddetli karın ağrısı.
  • Mide bulantısı ve kusma meydana gelmesi.

Bu belirtiler de kabızlık belirtileri arasındadır. Belirtilerin 2 haftadan önce durulmaması durumunda uzman bir hekime başvurmakta fayda vardır.

Kabızlık Tedavisi

Kabızlık tedavisi esas olarak evde yapılabilen bir tedaviden oluşur. Tabi bu duru çocuklar için geçerli değildir. Çocuklar henüz neyin ne olduğunu bilemedikleri için, çocuklarda kabızlık oluşması durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Yetişkin bir kişi için uygulanabilecek tedavi yollarından ilki, beslenme düzenini düzene sokmak ve bol bir şekilde sıvı tüketmektir. Lifli besinlerin tüketilmesi de kabızlık tedavisi için önem arz eder. Özellikle pirinç ve pirinç suyu lif bakımından gayet zengindir.

Bu tip klasik tedavilerin işe yaramadığı durumlarda, dışkı söktürücü ilaçlar (müshil) kullanılabilir. Eğer yine de soruna bir çare bulunamamış ise, doktora başvurulmalı ve doktorun önerdiği şekilde tedaviye devam edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu