SEO

WordPress Blog Açma Nasıl Yapılır?

Blog açma konusunda bir diğer Platform olan WordPress Blog Açma nasıl yapılır? konusunu sizlere anlatacağım. Bütün dünyada en çok kullanılan blog sitelerinden biridir WordPress. Ayrıca CMS unvanını kazanmış olan sitelerden de biridir. WordPress’in kullanıcılarına olan hizmetleri saymakla bitmemektedir.

En önemli hizmetlerinden biri de blog yazarlarına ücretsiz blog oluşturma hizmetidir. WordPress uygulaması ile yeni bir site açacak olan blog yazarları birkaç dakika içinde hem de ücretsiz bir şekilde istedikleri ve hayal ettikleri blogları oluşturabilir ve dünya çapında herkese bloglarını ulaştırabilir.

WordPress Blog Açma Nasıl Yapılır

WordPress Blog Açma Nasıl Yapılır Bu yazımızda sizlerle WordPress üzerinden nasıl blog açabilirsiniz bunların yöntemlerini sizlere açıklamaya ve yol göstermeye çalışacağız. WordPress ve Blogger dünyaca ünlü blog kurma ve yönetme siteleridir. Bu yüzden bu ikisini de ben Blog açma konuların da ele alıyorum. İkiside blog dünyasının devlerine ev sahipliği yapmaktadırlar. Bende Bu Dev blog açma siteleri hakkında yazılarımı yazmaya devam ediyorum.

WordPress üzerinden blog açmaya karar verdiğinizde ilk olarak yapmanız gereken şey https://wordpress.com adresine girerek blog açmak için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bu siteye giriş yaptıktan sonra “ web sitesi oluştur “ butonuna tıklayarak ilk adımınızı tamamlamış olursunuz. Yapmanız gereken ikinci adım ise ilk adımınız dan hemen sonra karşınıza tema seçme sayfası çıkacaktır. Buradan sitenize en uygun temaları isteğinize göre ücretsiz bir şekilde seçebilirsiniz.

Ayrıca bütün temaları bloğunuz üzerinden ön izleme yöntemi ile deneyerek en beğendiğiniz ve siteniz için en uygun olduğuna karar verdiğiniz temayı seçebilirsiniz. Kararınızı verdiğiniz temanın üzerine tıklamanız yeterli olacaktır. Ayrıca ilerleyen zamanlarda temanız dan sıkılır ve değiştirmek isterseniz böyle bir imkanı da sağlamaktadır WordPress.

WordPress blog açmak

için yapmanız gereken üçüncü adım ise, bloğunuzun adresini ve adını belirlemektir. Burada size belirtilen alan adı ya da anahtar sözcük bölümlerine bloğunuza koymak istediğiniz adı yazmanız gerekmektedir. Eğer ki başarılı ve çarpıcı bir blog oluşturmak istiyorsanız kesinlikle blogunuzun adını akılda kalıcı ve enteresan bir isim koymalısınız. Bu sayede isminizin enteresan ve akılda kalıcı olması aramadan size gelecek tıklamalara yardımcı olacaktır.

Buna birde tek olmayı ekleyebiliriz. Bakın Piyasaya ne kadar benzer blog var. Ama dedim ya akılda kalıcı olmak çok önemli. Mesela Blog hocam ismi Markalaşmış blog adıdır. Blog Hocam yazınca direkt site gelir. Aynı benzer çakma siteler adın aramasından tıklanan siteler değillerdir. Hocam blog filan kelime oyunları olsa da asıl blog, Blog Hocam’dır. Bu tarz ender isimler daima tektir size fayda sağlayacaktır.

WordPress’te blog açmak için atmanız gereken dördüncü adım ise size en uygun olabilecek paketi seçmek olacaktır. Bu adımda alan adınızı belirlenmesi gerekmektedir. Ancak alan adı belirlerken bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Örneğin bloğunuza koymak istediğiniz alan adının başka bir kullanıcı tarafından kullanılması durumu söz konusu olabilir. Bunun için WordPress size yardımcı olarak size bir adres verecektir. Daha sonraki adımda ise kullandığınız e-mail adresinizi yazarak kullanıcı adı ve parolanızı belirlemelisiniz. Bütün bu işlemlerden sonra artık sizin de bir bloğunuz var demektir.

Dilerseniz ücretsz alan adı alarak dilerseniz de com veta net gibi uzantıları kullanarak da ücretli site açabilirsiniz. Yani ücretsiz siteniz Pozitif İçerik.wordpress.com şeklinde olacaktır. Ama isterseniz de Pozitificerik.com şeklinde de alabilirsiniz. bunun için domain ücreti ödersiniz. Alan adı  (Domain) seçimini de dikkatli yapın Hatta alan adı seçimi için yazdığım kurallara uyarak satın alabilirsiniz. Alan adı nedir diye merak edenlere ise de şu yazımızı tavsiye ediyorum. Şimdiden açacağınız WordPress Blogu hayırlı olsun. Bir diğer yazımda görüşmek dileğiyle. WordPress Blog Açma Nasıl Yapılır? adlı yazımızda sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Görüşmek dileğiyle.

Önerilen İçerik: WordPress Tema Seçimi Nasıl Yapılır?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu