Güzellik

2022 Yılının En Trend Erkek Saç Kesim Modelleri

2022 yılının en trend erkek saç kesim modellerinde çoğunluklu olarak salaş ve doğal görünümler tercih edilmektedir. Erkek saç kesim modelleri 2022 yılında daha çok orta boy saç kesimleri dikkat çekmektedir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da en çok sevilen erkek saç kesim modellerinden kısa saç stilleri ise 0 numara saç kesimi ve 3 numara saç kesimi olmaya devam etmektedir. 2022 yılında da uzun saç modelleri erkekler için en gözde saç modeli olacaktır. Erkek rasta saç modeli için kolay kullanım sağlayan uzun saçları topuz yaparak da kullanılabilmektedir.

Ne kadar kadınlar erkeklere göre saçları ile daha ilgili gibi dursa da erkeklerde saçlarının boylarına, modeline ve kesimini çok dikkat etmektedir. Erkek saç kesimlerinde de birbirinden farklı kesim modelleri bulunmaktadır. Geçmişten bu günümüze kadar erkeklerin en sık tercih ettiği saç kesim modeli ise subay tıraşı olmaktadır. 2021 yılının en trend erkek saç kesim modellerinde olduğu gibi 2022 yılının en trend erkek saç kesim modellerinde de salaş ve doğal görünümler tercih edilmektedir.

İlginizi Çekebilir: Mentollü Saç Maskesi Nedir?

Erkek saç kesim modellerinden bu sene daha çok orta boy uzunluğuna sahip saç kesimleri dikkat çekmektedir. 2021 yılında erkek saç kesim modelleri 2022 yılına nazaran daha kısa saç kesim modelleri tercih edilmişti. Stilistlere göre ise bu sene erkek saç kesim modelleri uzun şekilde seçileceğini ön görmektedir. İşte 2022 yılının en trend erkek saç kesim modelleri karşınızda!

Erkek Kısa Saç Kesim Modelleri

Ofis çalışanı ya da askeri personellerin genellikle daha çok tercih ettiği erkek kısa saç kesim modelleri özellikle 2021 yılında geçmişte olduğundan daha popüler oldu. En sevilen erkek kısa saç kesim modelleri ise 0 numaralı saç kesimi ile 3 numaralı saç kesimi olmaya devam ediyor. Daha çok orta boy uzunluktaki saç kesimi tercih eden erkekler ise 5 numara saç kesimini kullanıyor. Sizler için derlediğimiz erkek kısa saç kesim modellerini daha detaylı inceleyelim.

1. Subay Tıraşı Modeli

2022 yılının en trend erkek saç kesim modelleri arasında yer alan subay tıraşı kullanım açısından da kolaylığı bulunan bir modeldir. Kademeli saç kesimi olarak da bilenen subay tıraşı saç kesimi yuvarlak ve oval yüz şekline sahip olanların çoğunlukla tercih ettiği bir modeldir. Kepçe kulak problemi yaşamayan bireylerin de tercih ettiği subay tıraşı hakkında yanlış bilinen bir bilgiyi düzeltmekte yarar var. Subay tıraşı ve amerikan tıraşı aynı kesim modeli gibi görünse de değildir. Subay tıraşı saçların yanlarının 3 numara kesildikten sonra üstünün isteğe göre kısaltıldığı bir saç kesim modelidir. Subay tıraşında saçların yandan üst kısımlara doğru geçişi diğer modellere göre daha belirsizdir. Çok gür saça sahip olunmadığı sürece sakal ile kullanımı da oldukça uyumlu olacaktır.

1. subay tıraşı modeli
1. subay tıraşı modeli

2. Amerikan Tıraşı Modeli

2022 yılının en çok kullanılan erkek saç kesim stillerinden biri olan Amerikan tıraşı, Subay tıraşı ile sık sık karıştırılmasından dolayı yedek subay tıraşı olarak da bilinmektedir. Subay tıraşı Amerikan tıraşına göre daha belirgin geçişlere sahiptir. Amerikan tıraşında yandaki saçlar daha kısa kesilirken üstteki saçlar ise daha uzun bir şekilde bırakılır. Subay tıraşı ve Amerikan tıraşı arasındaki en belirgin fark da budur. Daha marjinal bir modele sahip olmak isteyen kişilerin tercih ettiği saç kesim modelidir.

2. amerikan tıraşı modeli
2. amerikan tıraşı modeli

3. Sezar Saç Modeli

En eski zamanlara dayanan ve en geleneksel saç kesimlerinden biri olan sezar saç kesimi günümüzde hemen hemen her yaş düzeyinin kullanmaktan zevk aldığı modellerden biridir. Son zamanlarda genellikle erkek sanatçıların tercih ettiği saç kesim modellerinden biri olan sezar saç modeli kısa saç kullanmayı seven erkekler için sevilen modellerdir. Keskin çizgi kesimleri ile dikkat çeken sezar saç modeli kıvırcık saça da düz saça da uyum sağlayabilmektedir.

4. Sıfır (0) Numara Saç Modeli

Kullanımı en kolay saç modellerinden biri olan 0 numara saç kesimi özellikle de pandemi döneminde çok popüler olmuştur. 0 numara saçlar ustura ile daha derin kesilerek kel bir görüntü vererek daha şıklık sağlanabilmektedir. Kelliğin kendine yakıştığını 0 numara saç kesimi ile fark eden erkeklerin sayısı ise 2021 yılında oldukça fazlalaşmıştır. Peki 0 numara saç modeli kimlere yakışır? Özellikle de kafa yapısı düzgün ve biçimli olan kişilere diğer kafa yapılarına oranla daha çok yakışan 0 numara saç modeli kirli sakal ile kombine edilerek kullanıldığında oldukça karizmatik ve şık bir görüntü elde edilmektedir.

4. sıfır (0) numara saç modeli 
4. sıfır (0) numara saç modeli

Erkek Uzun Saç Kesim Modelleri

2022 yılının en trend saç kesim modellerinden birisi de uzun saç kesim modelleridir. Kıvırcık saç modelleri için daha sık tercih edilen uzun saç kesimleri, düz saç modelleri için de tercih edilmektedir. Erkek rasta saç modeli için kolay kullanım sağlayan uzun saçları topuz modeli yaparak da kullanımı sağlanabilir. 2022 erkek saç modelleri için uzun saçların daha sık kullanılacağı ön görüsünü sağlayan stilistler, 2022 yılı için bazı önerdiği saç modellerini sizler için derledik.

1. Erkek Topuz Saç Modeli

Yanları kısa, üst kısmı uzun saçlar için de tercih edilebilecek erkek topuzları daha çok uzun düz ve dalgalı saçlar kullanan erkeklerin 2022 yılında da en trendlerde. Daha doğal ve salaş görüntüye sahip olmayı sağlayan topuzlar ‘man bun’ ismi ile trendler arasında yer alıyor. Geniş alna sahip kişiler için estetik durmayan topuzlar kirli sakal, uzun sakal ile kullanıldığında oldukça tarz bir görüntüye ulaşmanıza neden olacaktır. Tam gözün arka hizasında toparlanan topuzlar kişiye göre şekillendirilebilir. Özellikle de Can Yaman’dan aşina olduğumuz erkek topuz saç stilleri 2022 yılının da trenleri arasındadır.

1. erkek topuz saç modeli
1. erkek topuz saç modeli

2. Kıvırcık Erkek Saç Modeli

Oval yüz şekline sahip erkeklere bir hediye olarak sunulan kıvırcık saçlar 2022 yılında da çok moda. Omuz hizasında kullanılan kıvırcık saçlar daha sık tercih edilse de kulak hizasındaki kıvırcık saçlar da dikkat çekmeye devam etmektedir. Elektriklenmeye yatkın ve dağılan kıvırcık saçlarınız varsa saç şekillendirici köpükler kullanarak bukleleri kontrol altına alabilirsiniz. Uzun uğraşlar gerektirmeyen kıvırcık saçlar doğal ve salaş saç kategorisinde ilk sırada yer almaktadır. Eğer saçlarınız kıvırcık değilde dalgalı ise saçlarınızı kısa kestirmemeye çalışın. Havalı ve asi bir görünüm sağlamak için dalgalı erkek saçları çok uygun bir seçenek olmaktadır. Genç ve dinamik bir görüntüye sahip olmak için dalgalı saç ve sinek kaydı tıraş birlikte kullanılmalıdır.

2. kıvırcık erkek saç modeli
2. kıvırcık erkek saç modeli

3. Düz ve Uzun Saç Modeli

Oval yüz hatlarına sahip kişilerde şık duran bir diğer saç modeli de erkek düz saç modelleri birçok ünlü tarafından da tercih edilmektedir. Princeton veya Harvard stili olarak da bilinen Ivy League saç kesim modeli uzun saça sahip bireylerin kullanılması için önerilen bir modeldir. Geriye doğru taradığınız saçlarınızı dilediğiniz taktirde topuz yaparak dilerseniz açık şekilde jöle veya bir başka sabitleyiciler ile sabitleyerek ıslak görünüm ile kullanabilirsiniz. Yüksek elmacık kemikleri ve güçlü bir çene hattı gibi yüz özelliklerine sahip erkeklerin tercih etmesi gereken bu saç modeli daha çok uzunluğu neredeyse omuz hizasına ulaşmayan saçlarda kullanılır. Erkeklerin tercih ettiği topuz modeli için de kolaylık sağlayan düz ve uzun saçlar rasta kullanımı için de uygundur.

3. düz ve uzun saç modeli
3. düz ve uzun saç modeli

4. Erkek Rasta Saç Modeli

Türkiye’nin popüler repçilerinden biri olan Ezhel ismi ile Sercan İpekçioğlu rasta saçları ile dikkat çekmişti. İlk gördüğümüz zamanlarda garipsenen ve tepki alan rasta saç stili erkek veya kadın fark etmeksizin sevilerek tercih edilmektedir. Kuaförlerde profesyonel işlem ile rahatlıkla yaptırabileceğiniz rastaları evde saç şekillendiricileriniz ile de yapabilirsiniz. Rasta saç modeline farklı renkler ekletebilir ve dilediğiniz uzunlukta da kullanabilirsiniz. 2022 yılında erkekler tarafından tercih edilen rasta saç modeli ile farklı kullanımlar da sağlayabilirsiniz. Örneğin toplayabilir ya da topuz yaparak kullanabilirsiniz. Son dönemlerde Afrika örgüsü modelleri de rasta modeli ile resmen yarış yapıyormuş gibi. Özellikle de aşırı kıvırcık ve kabarık saçlara sahip olan erkeklerin tercih ettiği Afrika örgüleri de rasta saç modeli gibi farklı modeller ile de kullanılabilmektedir.

4. erkek rasta saç modeli
4. erkek rasta saç modeli

5. Erkek Perma Saç Modeli

Düz saçlara sahipsiniz ve kıvırcık saç modellerine hayran olduysanız bu durumun kalıcı bir çözümü bulunmaktadır. Kısa süreli kıvırcık saç modeline sahip olmak için evde ince maşa ile kıvırcık saçlara sahip olabilirsiniz ancak en fazla 3 gün idare ettiği için tekrar tekrar yapmak zorunda kalırsınız. Saçlarınıza sürekli bu döngüyü yaparsanız saçlarınıza zarar verir ve yakar. Uzun süre kıvırcık saç modeline sahip olmak için kuaför de yardımı ile perma yaptırarak doğal kıvırcık saçlara sahip olabilirsiniz.

Erkeklerin kısa ya da uzun saç kesimine tercih ettiği perma yıllarca kullanılabilir özelliktedir. Kısa saçlarda yanların 3 numara, üst kısımların uzun olduğu modelde perma işlemi ile sağlanan bu model 2022 yılının sıkça tercih edilen permalı modeldir. Buklelerin ne kadar sıkı ya da gevşek olacağına işlem öncesinde karar vererek permalı saç modelini seçebilirsiniz.

5. erkek perma saç modeli
5. erkek perma saç modeli

Erkek Saç Kesim Modelinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Bazen fotoğraflarda ya da gerçek hayatta gördüğümüz saç kesimi veya modelinin bize yakışıp yakışmayacağını düşünmeden edemeyiz. Beğendiğiniz bu modelin hemen sizde olmasını istersiniz ancak erkek saç kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlar oldukça önemlidir.

  • Erkek saç kesim modelleri yüz şekline uygun olarak seçilmelidir. Her model herkese yakışmayabilir bunu göz önüne alarak baş ölçüsü, yüz hatları, saçın ince veya kalın, uzun, kısa ya da düz, kıvırcık saçlara sahip olup olmamasına dikkat edilmesi oldukça önemlidir.
  • Kepçe kulak sorunu ile karşı karşıya kalan kişilerin kulak üstündeki saçların kısa kesilen modeller yerine daha uzun modeller tercih edilmelidir. Çünkü bu kısa kesim kişiye estetik olarak hoş bir görüntü vermez.
  • Gergin yüz hatlarına sahip kişiler, ense kısmı diğer kısımlara göre kısa ve kulakları açıkta bırakan bir kesim tercih edilmemelidir. Bu kesimler yüz ifadesini olduğundan daha sert, gergin yapar ve bunun sonucu yumuşak yüz hattına sahip olmanızı engeller. Bu durumun yaşanmasının yerine arka kısımların yer yer uzun bırakıldığı, dağınık görünümlü ve yumuşak geçişlerin yapıldığı kesimler tercih edilmeli, yüze modern ve tarz bir hava kazandırılmalıdır.
  • Başınızın arka kısmı yuvarlak değil de yassı bir görünüme sahip ise çok kısa kesimlerden kaçınmalısınız bunun yerine başın arka kısmına yuvarlak bir görünüm kazandırmayı sağlayan ve bu kısımda saçların uzun bırakıldığı bombeli kesim modelleri tercih edilmelidir.
  • Bazı kişilerde normal saç çıkış yönünün ters yönüne doğru uzayan saçlar görülebilir. Bu saçların çıkış yönüne doğru taranıp kesilmesi oldukça önemli bir husustur. Bu durumdan dolayı bu saçların karmaşık durmasını gizleyecek uzunluğa ve modele sahip saç kesimleri tercih edilmelidir.
erkek saç kesim modelinde dikkat edilmesi gereken hususlar
erkek saç kesim modelinde dikkat edilmesi gereken hususlar

İlginizi Çekebilir: Aloe Vera ile Saçlarınıza Canlılık Katacak 5 Efsane Saç Maskesi

Erkek Saç Kesiminin Fiyatı Ne Kadardır?

Erkek saç kesimleri hakkında en çok merak edilen konulardan bir diğeri ise fiyatları olmaktadır. Her geçen gün fiyatları değişen kesimler, 2022 yılı erkek saç kesim fiyatı 50 TL civarındadır. Tabi bu fiyatlar lüks berberlerde değişiklik göstermektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu