Diziler ve Filmler

Chernobyl dizisi hakkında bilmedikleriniz

Chernobyl dizisi hakkında bilmedikleriniz nelermiş bakalım. HBO mini bir dizi hazırladı. Bütün dünyanın bildiği Chernobyl ile ilgili oluşturulan dizi izleyicilerin büyük bir ilgisi ile karşılaştı ama Chernobyl dizisi hakkında bilmedikleriniz, dizi ile ilgili bildiklerinizden daha fazla.

Chernobyl dizisi hakkında bilmedikleriniz

Yaşanan olayların bir gerçekliği yansıtıyor olması ve oyuncu kadrosunun da güzel bir yapıda olması diziyi daha ilgi çekici kılsa da dizi için muhteşem bir bütçe harcandığını da söylemek gerekli. Peki; bu dizi ile ilgili bilmediğiniz detaylar neler?

Dizi Yazarı Aslında Bir Komedyen

Sizlere Chernobyl dizisi hakkında bilmedikleriniz olduğuna ikna edecek ilk nokta; dizinin yazarı. Dizinin yazarı normalde; Hangover 2 ve aynı zamanda 3 gibi filmlerde de etkin rol almış biri. Dram yerine daha çok komedi yazan birinin bu denli başarılı bir senaryo çıkaracağını kim bilebilirdi ki?

Dizinin Müzikleri Nükleer Santralde Yapıldı

Dizinin müziklerinin duyguyu taşıması istendi. Müzikleri; Hildur Guðnadóttir tarafından yapıldı. Fonun gerçekçi olmasını isteyen yapımcılar kendisini Litvanya’da yer alan bir santrale gönderdiler. Dizi müzikleri burada yapıldı ve çevredeki doğal sesler de müziklerde ilham alınan en önemli detaylardan birisi oldu.

Sadece 1 Kurgusal Karakter Var

Kişilerin Chernobyl dizisi hakkında bilmedikleriniz dendiği zaman tahmin etmediği durumlardan birisi de dizide sadece 1 tane kurgu karakter bulunduğu. Dizideki bütün hikayeler gerçek ancak o dönem bilim insanlarını temsil etmesi gereken bir karakter gerektiği için Uluna Khyomyuk adı verilen karakter; kurgu ürünü. Uluna’yı canlandıran aktristi ise Emily Watson ve oldukça başarılı bir rol üstlendiğini de diziyi izlerken göreceksiniz.

İnsanlar Pripyat’a Dönebileceklerine İnandılar

Patlama gerçekleştiğinde en yakın alanlardan biri olan Pripyat boşaltılmak istendi. Şehir bu gün hala 1986 yılındaki hali ile duruyor. İnsanlar buradan sadece özel eşyalarını alarak ayrıldılar. İnsanlar önemli eşyalarını alıp burayı terk ettikleri için her zaman geri dönem umudu taşıdılar. Çernobil patladıktan sonra insanlar panik yaratmasın diye bir tamir süreci olacağını söyleyen yetkililer, birkaç hafta içinde durumun düzeleceği bilgisini verdiler. Bu bilgi insanların geri dönme umudunu tetikledi.

Aksanlar Gerçek

Oyuncuların doğallıklarını korumaları dizideki en fazla dikkat edilen unsurlardan birisiydi. Herkesin aksanının sabit kalması istendi. Fakat anonslar ve duyurular hatta telefon aramaları dahi gerçekliğin ön planda olması adına Rusça yapıldı.

Süt Sağma Sahnesi Bilerek Çevrilmedi

Diziyi izleyenler bilir. Dizinin oldukça etkileyici bir süt sağma sahnesi vardır. Burada bir kadının Rusça kendini anlattığını göreceksiniz ancak çeviri olmayacak. Bu durumun nedenini yapımcı; oradaki atmosferden kadının ne dediği anlaşıldı olarak açıklamıştır.

Dizinin Sahneleri Ignalina Nükleer Santralinde Çekiliyor

Dizinin çekildiği nükleer santral, Çernobil santralinin kardeşi olarak biliniyor. Bütün sahneler burada hayata aktarılıyor. Nükleer kontrol odasının yer aldığı sahnelerin tamamı bu santralden. Santral ise Litvanya’da bulunuyor ve dizinin çekimleri tam olarak 16 hafta sürüyor.

Chernobyl dizisi hakkında bilinmeyenler neler onları konu aldık. Öneri olarak İnsan yaşamı üzerine ilginç bilgiler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu