Gezi

Mersinde Gezilecek Yerler

Bu gün sizlere Mersinde Gezilecek Yerler Listesi veya Mersinde Gezilecek Mekanlar hangileri?Pozitif İçerik sitesi gezi rehberi olarak  Mezitli, Erdemli dahil sizlere detaylar paylaşacağım. Akdeniz bölgesinde yer alan Mersin ülkemizin en kalabalık 10.şehridir. Mersin 1,8 milyon nüfusa sahiptir.

Mersin ilinin 13 tane ilçesi vardır. Bunlar; Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Anamur, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut’dur. Burhanettin Kocamaz tarafından yönetilen Mersin büyükşehir belediyesi ülkemizin en büyük limanına sahiptir. aynı kategoride Muğla’da gezilecek yerler adlı yazımıza da bakabilirsiniz.

Mersinde Gezilecek Yerler

Mersinde Gezilecek Yerler Ülkemizin en güzel bölgelerinden birisi olan Mersin’de Akdeniz iklimi hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak geçen şehirde kışları ılık ve yağışlı geçer. Mersin ilini belediye otobüsleri ile karış karış gezebilirsiniz. Belediye otobüslerine binmek için Kentkart sahibi olmalısınız. Mersin iline gezi düzenlerseniz mutlaka tantunisinden yemeli, tatil dönüşü sevdiklerinize cezerye ve lokum götürmelisiniz. Mersin ilinde gezilecek önemli noktalar şunlardır:

1- CENNET CEHENNEM OBRUKLARI:

Mersin’in Silifke ilçesinde Narlıkuyu mahallesinde bulunan Cennet cehennem obrukları karstik yapının etkisi ile ortaya çıkmıştır. Cennet 70 metre cehennem obruğu ise 128 metre derinliğe sahiptir. İki obruk arasında 75 metre mesafe vardır. Doğa harikası bu obrukları mutlaka görmelisiniz. Burada güzel kareler yakalayıp fotoğraflar çekilebilirsiniz.

2- TARSUS ULU CAMİ:

Mersinde Gezilecek Yerler içinde Kesme taştan yapılan Ulu Cami Ramazanoğulları döneminde 1579 yılında yapılmıştır. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin derin izlerini taşıyan cami tek şerefli minareye sahiptir. Memluk sitili büyük bir kapıya sahip caminin iç mimarisinde mermerler kullanılmıştır. İran Kemeri olarak isimlendirilen desteklerle birbirine bağlı olan yapıda Şit ve Abbasi halifelerinin mezarları bulunur.

3- KLEOPATRA KAPISI:

Kleopatra kapısı ismini Mısır’ın Ünlü Kraliçesi Kleopatra’dan alır. Kapı Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunur. Kapı 1835 yılında Mısır’lı İbrahim Paşa tarafından yaptırılmıştır. Yapımında Horasan harcı kullanıldığı için günümüze kadar yıkılmadan sapasağlam bir şekilde gelmiştir. Kapı limana baktığı için halk arasında Deniz Kapısı olarak anılmıştır. Yakın zamanda tadilat yapılan yapı özgünlüğünü hala korumaktadır. Tarsus’a geldiyseniz bu kapıya mutlaka uğramalısınız.

4- MERSİN MARİNA:

Mersinde Gezilecek Yerler içinde Marina 2011 yılında hizmete açıldı. Doğu Akdeniz’in en büyük tesisi olan Marina’da 1000 tekne kapasitesine sahiptir. 21 bin metrekare alana kurulu marina içinde alışveriş mağazaları, çocuk oyun alanları, kültürel yapılar, restoran ve lokantalar bulunur. Hafta sonu ailecek gezmek için ideal bir mekan olan Marina özellikle bölge halkının en sık uğradığı yerlerin başında gelir. Özellikle çocuklu aileler ailecek iyi bir vakit geçirmek için Mersin Marinaya akın ederler. Dinlenmek ve deniz kokusunu içine çekmek isteyenlerin uğrak noktalarından birisi olan Marina’ya mutlaka uğramalısınız.

5- ST PAUL KİLİSESİ:

Hıristiyan dünyasına büyük hizmetler sunan St Paul için yapılan kiliseyi 1900 yılında Vatikan ziyaret etmiştir. Her yıl binlerce turist bu kiliseyi ziyaret eder. Geçmişte cami olarak hizmete açılan yapı Mersin’de görülmeye değer mekânların başında gelir.

6- TARSUS ŞELALESİ:

İlkbahar aylarında kar erimesi ile birlikte Tarsus şelalesi ihtişamlı bir görünüm kazanır. Tarsus şelalesi kaynağını ilçenin kuzeyinden akan Berdan Çayından alır. 5 metre yüksekliğe çıkan suyu mutlaka görmelisiniz. Şelale Bizans İmparatoru Justiyen’in kendi su taşkınından korumak için akarsu yatağını değiştirmesi ile oluşmuştur. Şelale üzerinde birçok dinlenme tesisi bulunur. Bu tesislerde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

7- TARSUS MÜZESİ:

Tarsus Müzesi ilk olarak 1971 yılında kapılarını ziyaretçilere açmıştır. Kubat Paşa tarafından 1557 yılında inşa edilen yapı ilk olarak medrese olarak kullanılmıştır. Günümüzde müze olarak kullanılan yapının alt katında Arkeoloji bölümü bulunur. Bu bölümde 7500 yıllık tarihi eserler bulunur. Tarsus’a kadar geldiyseniz mutlaka Tarsus Müzesini gezmelisiniz. Tarihe tanıklık etmek ve geçmişe olan merakınız bu müze gezisi ile birlikte artacaktır.

Pozitif İçerik gezi rehberi olarak sizlere Mersinde Gezilecek Yerler nereler onları anlattım. Mekanlar kategorisinde sizlere yazdığım Malatya gece mekanları yazımızı da sunuyorum. O yazımızı da incelemeyi unutmayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu