Bilgi

2022 Yılı Trend Zebra Perde Modelleri Nelerdir?

Zebra Perde Nasıl Seçilir?

2022 yılı zebra perde modelleri göz alıcı güzellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Evini yenilemek isteyen kişiler pratikliği ve güzel tasarımları nedeniyle bu tür perde tasarımlarına dikkat çekiyor. Hem sade hem de şık gözüken bu perde modelleri arasından tarzınıza uygun olan tasarımları bularak siz de evinizi dekore edebilirsiniz.

Tül perde kullanmaktan sıkılan birçok kişi stor perdelerin yanı sıra zebra perde modellerini de kullanarak evin atmosferini değiştirmeye çalışıyor. Göz alıcı perde modelleri arasında kararsız kalıyorsanız ve renk seçeneklerine bir türlü karar veremiyorsanız yazımızın devamında farklı seçenekleri inceleyerek istediğiniz perde tasarımında emin olabilirsiniz.

2022 yılı trend zebra perde modelleri nelerdir
2022 yılı trend zebra perde modelleri nelerdir

2022 Zebra Perde Modelleri Nelerdir?

2022 zebra perde modelleri çoktan mağazalarda yerini almış durumda. Geçtiğimiz senelerde de bu modeller çok ilgi görmüş ve neredeyse evlerin her odasında kullanılmıştı. Bu sene yine kullanıcılar tarafından rağbet gören  perde modelleri farklı renk seçenekleri ile gözler önüne seriliyor. 2022 yılında daha çok fosforlu ve canlı renkler tercih ediliyor. Bununla birlikte kendi kendini temizleme özelliği olan bambu perdeler de bu sene çok rağbet görecek.

Dijital baskı yöntemiyle uygulanan fotoğraflı zebra perdeler de bu sene kullanıcıların dikkatini çekiyor. Siz de tarzınızı yansıtacak farklı renk tonlarında, değişik desenlerdeki çizgili perde tasarımlarını kolayca bulabilirsiniz.

2022 Yılınd”a Favori Perde Renkleri

Zebra perde modelleri şıklığı ve işlevselliği nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Yalnızca tek bir perdenin hem gece hem de gündüz işlevi görmesi ve perde ile duvar fonksiyonunu aynı anda sunması kullanıcıların bu perdelere yönelmesini sağlıyor. Doğanın tüm renklerini üzerinde barındıran  perde modellerinde en sık tercih edilen ve favori haline gelen renk tonları arasında mavi, yeşil, turuncu ve very peri renk tonları kullanılacak. Very peri biraz sarı tonu anımsatan bir renktir.

2022 yılında favori zebra perde renkleri
2022 yılında favori zebra perde renkleri

2022 Zebra Perde Modelleri

2022 yılında sadeliğin ön planda tutulduğu zebra perde modelleri arasından pastel renkler göz doldurmaktadır. Evin her odasında rahatlıkla kullanılan bu perdeler ofis ortamları için de tercih edilmektedir. Şıklığın, sadeliğin ve pastel renklerin baskın olduğu perdelerde estetik güzellik ön plandadır. Siz de kullanacağınız alana göre çizgili adı ile de bilinen zebra modelğl perde seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Örneğin yatak odası ve çocuk odalarında pastel renkleri tercih ederken salon ve mutfaklarda daha canlı renkleri kullanabilirsiniz. Ofis ortamlarında mekanın aydınlık olması açısından açık ton renkleri tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Kullanışlı olduğu için yeşil ve pembe tonları ortamlara renk katmaktadır. Bu tonları da kullanarak ortam atmosferini değiştirebilirsiniz. Çocuk odalarında baskılı çizgi film karakterlerinin bulunduğu zebra perde modelleri revaçtadır.

Çiçekli desenler de zebra perde modellerinde sık tercih edilir. Çünkü ortama daha sıcak bir hava katar. Özellikle fon perdeler ile buluşursa çok daha göz alıcı güzellikte görünür. Dikey zebra modelleri de salonlarda sık tercih edilir. Daha modern bir hava oluşturmak için bu tasarımları tercih edebilirsiniz. Ancak klasiklikten uzak durarak daha cıvıl cıvıl bir ortam yaratmak istiyorsanız ana renkleri kullanabilirsiniz. Baskılı tasarımları da kullanarak mobilyanız ile müthiş bir kombin oluşturabilirsiniz.

Zebra Perde Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Zebra perde gün ışığını engellemediği için sıklıkla tercih edilir. Ancak bu perdeleri temin ederken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Dikkat etmeniz gereken öncelikli detay kolay temizlenir olmasıdır. Bu nedenle kaliteli ürünleri tercih etmek gerekir. Bambu  perdeler kendini temizlediği için bu sene çok fazla talep almaktadır. Diğer türlü zebra perdelerin temininde mekanizmasının sağlam olmasına dikkat etmek şarttır. Bununla birlikte sizin zevkinize hitap eden tasarımları tercih etmeniz en önemli detaydır.

Zebra Perde Nasıl Temizlenir?

Zebra perde temizliğini evde yapabileceğiniz gibi profesyonel firmalardan da hizmet alabilirsiniz. Evde temizlik yapacaksanız öncelikle elektrikli süpürgenin ince ucu ile tozunu alarak ardından şampuanlı suya nemli bezi batırarak silebilirsiniz. Bunun için zebra perdeyi yerinden çıkarmanıza gerek yoktur. Ancak daha derin bir temizlik istiyorsanız perde yıkamacı firmalar ile görüşebilirsiniz. Çünkü burada daha farklı ilaçlar kullanarak derinlemesine temizlik yaparlar.

İlginizi Çekebilir: Perde Seçimi Nasıl Yapılır?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu