Tarifler

Mandalina reçeli nasıl yapılır?

Mandalina reçeli nasıl yapılır? Mandalina en çok sevilen meyvelerden bir tanedir. Sadece kış mevsiminde yeniyor olması ise sevenlerini üzen nedenlerden arasında yerini alır. Sevilen meyve mandalina yararlı özellikleri ile de beklentileri karşılar.

Mandalina reçeli nasıl yapılır?

Mandalina reçeli nasıl yapılır? Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve kış mevsiminin hastalıklarını ortadan kaldırması ile önemlidir. Bu meyvenin her zaman tüketilmesini sağlayan mandalina reçeli son zamanların en sevilen lezzetlerinden bir tanesi olmaya başlamıştır. Sevilen lezzeti ile tam not alan reçel hemen her çocuk tarafından da sevilmektedir. Reçel tüketimi az olan çocukları bile şaşırtan ve etkisi altına alan reçel kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam edecek. Yapımının da çok kolay olması reçelin daha da yaygınlaşmasını sağlıyor.

Mandalina reçelinde neler kullanılır?

Reçel yapım aşaması her detayı ile önemlidir. Her reçelin aynı lezzette olmaması bu detaylara ne kadar dikkat edildiği ile alakalıdır. Lezzetli ve akılda kalan bir reçel elde etmek için bazı noktaları kaçırmamak gerekir.

Şeker, su ve limon her reçelde olduğu gibi mandalina reçeli malzemeleri arasında da yerini alır. Bunları doğru oranda kullanmak ve harmanlamak gerekir. Aksi halde lezzetli bir reçel elde edilmesi zordur. Limon reçellere parlaklık verir. Parıl parıl parlayan mandalina reçeli için limon kullanımını unutmamak gerekir.

Mandalina reçeline istenilen aromayı vermek için anason ve karanfil kullanımı unutulmamalıdır. Karanfil şerbet ile büyük bir uyum gösterir. Ve damakları şenlendiren bir lezzet ortaya çıkarır. Şerbet hazırlarken bu malzemeleri kullanmak bu nedenle çok önemlidir.

1 kg mandalina kullanmak yeterli olacaktır. Bu mandalina miktarına uygun şeker oranı ise 1 kg olmalıdır. Bu sayede hem lezzetli hem de rahatlıkla tüketilebilen reçeller elde edilebilir. Mandalina reçeli nasıl yapılır? detayları;

Mandalina Reçeli Detayları

Mandalina reçeli 2 türde yapılabilir. Tüm halde veya dilimlenmiş olarak kullanılabilen mandalinalar iki türlü de benzer lezzet gösterir. Eğer kabuklu mandalinalar ile reçel yapılması isteniyorsa ince kabuklu mandalina kullanılması oldukça önemlidir. Kabuklar iyice yıkanmalıdır. Eğer mandalina kabuğunun acı olması istenmiyorsa 2-3 gün suda bekletilerek acılığı giderilir. Bu suların belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Suya acılığını bırakan mandalinalar tatlı halini alır.

İsteğe göre mandalinalar piştikten sonra ince ince dilimlenerek de reçel yapılabilir. Şerbet karışımına karanfil ve yıldız anason eklendikten sonra bu dilimlerin de eklenmesi gerekir. Belirli aralıklarda karıştırılarak kısık ateşte yavaşça pişirilen mandalina reçeli en lezzetli halini alır.

En önemli ayrıntılardan bir tanesi acı suyunun reçelden ayrıştırılmasıdır. Bunun için reçel yapımına başlamadan önce mandalinaların bir tencerede derin suda kaynatılması gerekir. Bu suyun uzaklaştırılması ile reçelde oluşacak acılık da ortadan kalkacaktır. Sevilen reçel türleri arasında olan mandalina reçeli herkes tarafından kolaylıkla yapılabilir. Farklı şeyler denenerek özel bir tarif de oluşturulabilir. Mandalina reçeli yapıldıktan sonra saklama koşulları da önemlidir. Mandalina reçeli nasıl yapılır? yazımızdan sonra sizleri Fellah köfte tarifi  yazımıza davet ediyorum.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu