Antibiyotik etkisi bulunan besinler hangileridir?
Antibiyotik etkisi bulunan besinler hangileridir? Antibiyotik etkisi yapan bitki nelerdir?Antibiyotik Etkisi Bulunan Besinler ve Özellikleri Nelerdir? Kış mevsiminin başlaması ve soğuk havaların kendisini göstermeye başlaması ile birlikte soğuğa bağlı olarak gelişen hastalıklar da baş göstermeye başladı. Soğuk havaların olumsuz etkilerinden ve soğukların yol açtığı hastalıklardan korunmak için yapılması gereken ilk şey; beslenme düzenini oluşturmak.
Beslenme diyetlerinde antibiyotik etkisi bulunan besinler yani organik antibiyotik yer alması, kişilerin bağışıklık sistemlerini güçlendirerek dirençlerini arttırır ve böylelikle hastalıkların oluşmasına engel olunur. Bu sebeple, içerisinde doğal olarak antibiyotik etkisi bulunan gıdaların tüketilmesi oldukça önemlidir.
Antibiyotik etkisi bulunan yiyecekler hangileridir?
Doğada doğal olarak bulunan ve hemen hemen her yerde yetişen gıdalar arasında organik antibiyotik özellik taşıyan sebze ve meyveler de vardır. Bu gıdaların yeteri kadar tüketilmesi, olası bir grip ile nezle gibi hastalıkların baş göstermesine engel olmakta ve hastalığa yakalanma durumlarında hızlı bir iyileşme sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Antibiyotik etkisi bulunan ve hemen hemen her evde bulunan besinler şunlardır:
Antibiyotik etkisi yapan bitki ve isimleri
- Soğan
- Ispanak
- Sarımsak
- Zerdeçal
- Bal
Bu gıdalar, her evde bulunan ve ulaşması oldukça kolay olan gıdalardır. Bu gıdaların tüketilmesi, yaz ve kış; her zaman insan sağlığı için yararlı olmaktadır.
Antibiyotik Etkisi Bulunan Besinler ve Özellikleri
Ispanak antibiyotik etkisi bulunan besinler arasında önemli bir yere sahiptir. Bu besin bir kış sebzesidir ve antioksidan bakımından da oldukça zengindir. İnflamatuar yani bağışıklık sistemi için oldukça yararlı olan bu besin, hücre hasarlarının yaşanmasına engel olarak insanlara sağlıklı bir yaşamı sunar. Ispanak tüketimi, pişirilerek yapılabileceği gibi aynı zamanda çiğ olarak tüketilerek de yapılabilmektedir. Kış aylarında en fazla tüketilmesi gereken besinler arasında ıspanak bulunmaktadır.
Antibiyotik özellik taşıyan besinler arasında soğan ev sarımsak da bulunmaktadır. Kokusu nedeni ile sık sık tüketilmekten kaçınılan bu iki besin, çok önemli bir antioksidan ve bağışıklık sistemi güçlendiricidir. Soğanın aynı zamanda balgam söktürücü özelliğinin de bulunmasından dolayı solunum yolu rahatsızlıklarında sık sık kullanılması önerilmektedir. Ayrıca sarımsak, kolon hastalıklarının tedavisinde de bir alternatif olmaktadır ve bu nedenle yemeklerde kullanılmasının yanı sıra soğan suyunun da içilmesi tavsiye edilmektedir.
Sarımsak, tek başına yararlı bir besin olduğu gibi aynı zamanda bal ile birlikte tüketildiğinde insan salığı için daha etkili olmaktadır. Soğuk algınlığından iltihaplanmaya, halsizlikten yorgunluğa kadar pek çok sağlık sorunu, sarımsak ev bal karışımı ile iyileştirilebilmektedir.
Sarımsak ve Bilimsel Çalışmaları İlaçsız Yaşıyoruz sitesinden hemen inceleyin.
Doğal antibiyotik yapımı nasıl olur? Antibiyotik etkisi bulunan besinler arasında yer alan bal ve sarımsak, birbiri ile karıştırıldığı ve tüketildiği zaman pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Bu karışımı yapmak için; 3 diş sarımsak ve yaklaşık olarak 10 çorba kaşığı bal 200 gram keten tohumu ile birlikte karıştırılır ve içerisine limon sıkılır. Bu sayede Doğal antibiyotik yapımı nasıl olur? onu öğrenmiş olduk.
Tahta kaşık yardımı ile karıştırılarak cam kavanoz içerisine alınan karışım buzdolabında muhafaza edilir ve yemeklerden önce 1 er kaşık tüketilir. Antibiyotik etkisi bulunan besinler hangileridir? adlı yazımdan sonra sağlık kategorimizde sizlere Verrutol siğil ilacı hakkında yazdığım yazıyı da okuyabilirsiniz.
İlgili aramalar:
- Antibiyotik etkisi yapan bitki hangileridir?
- Antibiyotik Etkisi Bulunan Besinler ve Özellikleri Nelerdir?
- Antibiyotik yerine ne kullanabiliriz?
- Antibiyotik etkisi bulunan besinler hangileridir?
- En güçlü bitkisel antibiyotik
- Doğal antibiyotik yapımı nasıl olur?
- Antibakteriyel özelliği olan bitkiler
- Organik antibiyotik olan besinler nelerdir?