Teknoloji

Suya düşen telefon nasıl tamir edilir?

Suya düşen telefon nasıl tamir edilir? Suya Düşen Telefon Nasıl Kurtarılır? Sizlere bu gün onu anlatacağım. Büyük umutlarla satın aldığınız akıllı telefonunuz suya mı düştü? Hemen harekete geçip bir şeyler yapmazsanız dişinizden tırnağınızdan arttırarak aldığınız telefonunuz çöp haline gelebilir. Suya düşen telefonlar garanti kapsamından çıkar size ciddi masraf çıkartır. Merak edenler için Tüm araba markaları adlı yazımızı yazdım. Bakmayı unutmayınız.

Hangi telefon olursa olsun suya düştüğü zaman iç aksamında hasar meydana gelir. Su geçirmez sertifikalar çoğu zaman hikâyedir. Akıllı telefonunuz suya düştüğü zaman doğru müdahale ile hasar almaktan kurtulabilir. Sizler için suya düşen telefonlara yapılması gereken işlemleri derledik. Telefonunuz suya düşünce şu 6 aşamayı takip etmeniz uzmanlar tarafından önerilir.

Suya düşen telefon nasıl tamir edilir?

Gelelim Bu günkü konumuz için yapılacak işlemlere yani Suya düşen telefon nasıl tamir edilir? Bakalım;

1- CİHAZI SUDAN ÇIKARTIN: Suya düşen cihazınızı sudan acilen çıkarın. Suda kalma süresi arttıkça hasar alma boyutu da artar. Suya düşmeyi fark ettiğiniz an telefonunuzu sudan çıkartın. Donanım aksamı ile telefon arasında bulunan hava suyun donanıma ulaşmasını bir süre engeller. Bu da size zaman kazandırır. Bu süre içinde sudan telefonu çıkartırsanız telefonunuzun hasar almasını önlemiş olursunuz.

2- TELEFONU KAPATIN: İçi su dolan telefonlar kısa devre yapabilir. Telefonlarda kalıcı hasar oluşmasını engellemek için telefonu acilen kapatmalısınız. Açık tutulan 3-5 saniyelik süre telefonunuzun bozulmasına neden olur.

3- TELEFONU PARÇALARA AYIRIN: Suya düşen telefonunuzu hemen parçalara ayırın. Sim kart, batarya ve hafıza kartı bölümlerini çıkartıp telefonu kurumaya alın. Telefonu mümkün olduğunca çok parçaya ayırın. Böylece kuruma işlemi daha hızlı gerçekleşir.

4- CİHAZINIZI KURUTUN: Bütün parçaları çıkartılan telefon kurulamaya alınır. Kurulama yaparken cihazınıza zarar vermemeye özen gösterin. Cihazı çizmeyecek pamuk peçete ve bez gibi yumuşak maddeler kullanarak kurulama yapın. Saç kurutma makineleri yüksek ısıya sahiptir. Yüksek ısı telefonunuzun teknik yapısını bozabilir. Su alan telefonunuzu hafif sallayarak içindeki suyun boşalmasını sağlayın. Ayakkabı kutularında yer alan silika jeli ile akıllı telefonun nemini alabilirsiniz. Akıllı telefonun emdiği suyu vakumlayın. Vakumlama işlemini ağzınızla da yapabilirsiniz.

5- BEKLEMEYE GEÇİN: Akıllı telefonunuzu sudan çıkarttıktan sonra beklemeye geçin. Bekleme süresi 12 saat ile 24 saat arasında değişir. Bekleme süresi telefonun suyunun çekilmesi, kuruması ve telefonun kendine gelmesini sağlar. Kuruma işlemi gerçekleşmeden telefonunuzu hemen açmayın.

6- TEST EDİN: 5 aşamayı bitirdikten sonra artık cihazınızın çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Cihazınız çalışmıyorsa cihazınızı telefon uzmanı telefon tamircisine götürmelisiniz. Suya düşen telefonu direk telefon tamircisine götürdüğünüz zaman tamirci size şu saydığımız 5 işlemi yaparak sonuç elde etmeye çalışacaktır. Bu işlemler için sizden tamir ve servis ücreti talep edecektir. Suya düşen akıllı telefonunuza saydığımız 5 aşamayı yaparak telefonunuza ilkyardım uygulaması yapmış olursunuz. Bu 5 aşamada kurtulmayan telefonu artık servise götürüp tamir ettirebilirsiniz.

Suya düşen telefon nasıl tamir edilir?  Suya düşen akıllı telefonları kurtarmak için birçok yöntem ve teknik kullanılır. En sık kullanılan ve en zararlı yöntem saç kurutma makinesi kullanımıdır. Pirinç dolu bir kabın içine akıllı telefonu koyup beklemeye geçebilirsiniz. Kabın içinde telefonunuz 1 gün kalmalıdır. Cihazın su ile temasını kestiğiniz an cihazınızın iç aksamına su geçmemişse telefonunuz çalışacaktır. Tüm müdahalelerinize rağmen telefonunuz hala çalışmıyorsa uzman bir teknik servisten destek almalısınız. Telefonu servise vermeden önce telefona yeni bir batarya takın.

Su alan telefonların ilk önce bataryası zarar görür. Suya düşen telefonun bataryası oksitlenme yapar ve bozulur. Batarya değişimi yaparak telefonun çalışıp çalışmadığını test edin. Telefon konusunda uzman olmayan kişilere telefonunuzu tamir ettirmeyin.

Telefonu kuruması için uzun süre güneşte tutmak sakıncalıdır. Uzun süre güneşte kalan telefonların teknik aksamı bozulabilir.  Aşırı sıcaklık telefonun iç devrelerini eritebilir. Suya düşen telefon nasıl tamir edilir bunu öğrenmiş olduk. Şimdi de öneri olarak Android Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? adlı yazımı bırakıyorum.

Suya Düşen Telefona Ne Yapmak Gerekir

  1. Telefonunuz suya düştüğünde, hemen sıvının içinden çıkarın. Orada ne kadar uzun süre kalırsa, ekranınızın etrafındaki çatlağa veya çeşitli girişlere o kadar fazla sıvı sızacaktır.
  2. Telefonu kapatın ve uzun süre kapalı bırakın.
  3. Koruyucu kılıfı çıkarın.
  4. Mümkünse arkayı açın ve pili, SIM kartı ve microSD kartı çıkarın.
  5. Telefonunuzu kurulamak için bir bez veya kağıt havlu kullanın. Telefonu ovalamayın çünkü yanlışlıkla telefonun daha hassas parçalarına sıvı girebilir. 
  6. Telefonunuzu güneşte bırakmayın. Serin ve kuru bir yerde saklayın.
  7. Eski pirinç numarası çok güvenilir değil, ancak silika jel paketlerinin  genellikle bir çift ayakkabı gibi yeni ürünlerle gelenler gibi  çok daha etkili olduğu kanıtlandı. Plastik bir fermuarlı çantayı silika jel ile doldurun ve telefonu çantaya gömün. Telefonunuzu en az 24-48 saat çantada bırakın.
  8. Telefonunuzun tamamen kurumasına izin verdikten sonra açın. Hemen açılmazsa, bunun bir fark yaratıp yaratmadığını görmek için şarj etmeyi deneyin.

Telefonunuz tekrar açılırsa harika! Ama bazı özellikler eskisi gibi çalışmayabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu