Sağlık

Ağız kokusu nasıl geçer?

Bu gün sağlık konusunda sizlere Ağız kokusu nasıl geçer? Ağız kokusu nasıl oluşur? Ağız kokusunu geçirme yolları neler? Ağız kokusuna bitkisel tedaviler neler? Ağız kokusundan kurtulma yolları neler? Bunlar hakkında bilgiler vereceğiz.

Ağız kokusu herkesin başına gelebilecek olan tedavisi mümkün olan bir sağlıksal problemdir. Genellikle insanın kendisi bile bu kokudan rahatsız olmaktadır.

Ağız kokusu nasıl oluşur?

Değerli okurlarımız öncelikle ağız kokusu nasıl oluşur? Sizlere onu anlatacağız. Ağız kokusu ağızdaki bakterilerle oluşan can sıkıcı bir sorundur. Sabah uyandığımızda ağzımızda koku olmaktadır. Bu koku fizyolojik bir olaydır. Bunun herhangi bir sağlık sorunuyla ilişkisi yoktur. Fakat gün içinde oluşan ağız kokusu belirli bir şeyden kaynaklanıyor veya ciddi bir sağlık sorununu işaret ediyor olabilir.

Akciğer kaynaklı sorunlar, şeker hastalığı, karaciğer yetmezliği sistemsel rahatsızlıklar ağız kokusuna neden olabilmektedir. Bunun yanında da bizlerin dikkat etmediği alkol, tütün ürünleri, ağız kuruluğu, yetersiz ağız hijyeni, diş eti hastalıkları ve çürük dişler ile birlikte meydana gelmektedir. Oransal olarak %90 ağızsal sebepler %8 üst solunum kaynaklı, %1 sindirimden kaynaklı ve %1 ise metabolik  kaynaklı problemlerden kaynaklanmaktadır.

Bu tip sorunlar baş gösterdi ise sizde aşağıda yazacağım noktalara dikkat etmelisiniz. Bu noktalara uyarsanız eğer ağız kokusundan kurtulabilirsiniz.

Ağız kokusu nasıl geçer?

Ağız kokusunun sebeplerini hemen üstteki başlıkta yazdık. Sizde bu tip olaylardan kaynaklı bir ağız kokusu problemi çekiyorsanız öncelikle doktora giderek aşağıda vereceğimiz tavsiyelere uyarak ağız kokusundan kurtulabilirsiniz.

Ağız kokusundan kurtulma yolları:

1) Günde iki defa dişlerinizi fırçalayın. Sadece dişte değil dilinizi de fırçalayın.

2) Sık sık diş fırçanızı değiştiriniz.

3) Nikotin içeren besinleri azaltınız ( kahve, tütün ürünleri)

4) Şekersiz sakız çiğneyin.

5) Gün içinde gargara yapın

6) Diş ipi kullanın ve diş aralarına dikkat edin.

7) Yılda 1-2 defa dişçiye mutlaka gidin

Tüm diş hekimleri bu yukarıdaki maddelere uymanızı isteyeceklerdir. Sorunun ağızdan kaynaklı olduğu zaman ise yukarıdaki maddeleri hemen hemen tüm doktorlar tavsiye etmektedir. Bunun haricinde ise Gargara ilaçları satılmaktadır. Bu ilaçların ise Sağlık Bakanlığı Onaylı olanlarını kullanmanız rica olunur.

Ağız kokusuna bitkisel çözüm yolları neler?

Ağız kokusunu gidermek için özellikle yukarıdaki aşamaları yapınca hala devam ediyorsa bitkisel ağız kokusu geçirme yöntemlerini sizlerle paylaşacağım.

1) Pelin Otu
2) Mayasıl Otu
3) Enginar
4) Sinir Otu
5) Turp
6) Badem
7) Tarhana
8)  Bal
9) Kereviz
10) Limon
11) Kahve çekirdeği

Yukarıdaki besinler ise ağız kokusuna iyi gelen bitkisel tedavi yöntemleridir. Ağız kokusunu geçirmek için yapılacakları sizlere gösterdik. Umarım yazımızı beğendiniz. Sizlerde yazımızı beğendiyseniz sosyal hesaplarınız dan paylaşabilirsiniz. Eklemek istediğiniz kısımları ise yorum kısmıyla bizlere bildirebilirsiniz.

Önerilen İçerik: Adet Gecikmesinin Nedenleri Nelerdir?

Bir Yorum

  1. Ağız kokusu, tedavi edilmez ise ciddi sorunlar yaratabilir.
    Sorun süreklilik kazanmış ve geçmiyor ise mutlaka bir uzmana danışmakta fayda var.
    Konya ilinde ikamet eden ya da gelenleri, bu konuyla ilgili mutlaka kliniğimize bekliyoruz.

    konya diş hekimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu