Sağlık

Aspirin ile Egzama Tedavisi Mümkün Mü?

Egzamadan şikayetçi olan ve bu çeşitli alternatif tedavi yöntemlerini deneyen bireyler için aspirin ile egzama tedavisi yöntemi de bulunmaktadır. Eski zamanlardan beri ve günümüzde çeşitli rahatsızlıklar için tedavi yönetimi olarak kullanılan aspirin, egzama rahatsızlığı için de evde uygulanabilecek bir tedavi yöntemi olarak önemli bir rol oynuyor.

Aspirin ile Egzama Tedavisi

Eczanelerden reçetesiz rahatlıkla satın alabileceğiniz aspirin sayesinde basit bir şekilde uygulayabileceğiniz bu tedavi yöntemiyle egzama rahatsızlığınızı tedavi edebilirsiniz. Evde kolayca uygulayabileceğiniz bu yöntemi denemeden önce doktorunuza danışıp profesyonel bir yardım almanız size fayda sağlayacaktır. Ancak egzama için kesin bir çözüm sağlayacak ilaç veya da tedavi yöntemi bulunmadığından evde de bu zararsız ve basit bir şekilde uygulayabileceğiniz tedavi yöntemini deneyebilirsiniz. Aspirin ile egzama tedavisi sık sık tercih edilen bir yöntem olduğunu unutmayın.

Aspirinin egzama üzerinde rahatlatıcı bir etkisi olması, bu tedavi yönetiminin rahatsızlığı yaşayan kişiler tarafından beğenilmesine yol açar. Kesin bir çözümü bulunamayan egzamaya büyük ölçüde fayda sağlayan bu yönetim evde uygulayabilirsiniz. İşte aspirin ile egzama tedavisi yönetimini sizlere sunuyoruz.

Aspirin maskesi ne işe yarar? Başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

egzama hastalığı
egzama hastalığı

Egzama hastalığı nedir?

Bir cilt rahatsızlığı olan egzama, deride döküntü, kaşıntı ve kızarık gibi problemlere yol açar. Hem yetişkin bireylerde hem de çocuklarda görülen egzama yaygın görülen bir rahatsızlıktır. Kesin bir çözümü olmayan bu rahatsızlığı evde kolayca uygulayabileceğiniz aspirin tedavi yönetimi ile egzama bulunan bölgeyi hafifletilip, kontrol altına alınabilir. 

Bir çok sebepten kaynaklı olarak ortaya çıkan egzama, vücudun farklı bölgelerinde de kendisini gösterebilir. Bu nedenle egzamanın tipini öğrenmek için uzman bir doktordan yardım alabilirsiniz. Kızarıklık, kaşıntı, deride dökülme gibi belirtileri olan bu rahatsızlık diğer cilt hastalıkları ile karıştırılabilir. Bu yüzden bir cilt rahatsızlıkları uzmanına danışarak sorunun ne olduğuna dair bilgi sahibi olabilirsiniz.

egzama tedavisi
egzama tedavisi

Egzama Tedavisi Nasıl Yapılır? 

Aspirin ile egzama tedavisi yaparken ayrıca dikkatli olunmalıdır. Egzama belirtileri diğer cilt hastalıkları ile karıştırılabileceğinden yaşadığınız problemin kaynağını öğrenmek için uzman bir doktora danışıp, yardım almanız gerekir. Oluşan belirtiler sonucu egzama teşhisi konulduğunda cildiniz için bazı yöntemleri öğrenip egzama oluşan bölgeye uygulayabilirsiniz. Bunlardan bazıları; 

  • Özellikle sıcak ve soğuk havalarda cildinizi nemli tutmaya özen göstermelisiniz.
  • Derinize zarar veren ve derinize hava aldırmayan kozmetik ürünlerini kullanmaktan mümkün olduğunca kaçınmalısınız. 
  • Vücudunuzda egzama olan bölgeyi temizlerken kullanmış olduğunuz temizlik maddesini çok yoğun bir şekilde kullanmaktan kaçınmalı hatta doğal içerikli olanları tercih etmelisiniz. 
  • Alerjik bir sebepten olup olmadığını tespit etmeli ve ona göre alerjen maddelerden uzak durmalısınız.
  • Cildinizin temizliğine dikkat etmeli ve nemli tutmaya özen göstermelisiniz.
  • Egzama oluşan bölgede kaşıntının önüne geçebilmek için uzman doktorunuzun önermiş olduğu losyon ya da kremi o bölgeye uygulayabilirsiniz.
  • Sıkıntı ve stres her cilt problemi için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Bu yüzden sıkıntı ve stresten mümkün oldukça uzak durmalısınız. 
  • Dengeli beslenmeli, beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz. Yeterli miktarda su içmeye özen göstermelisiniz. 

Reflü nasıl tedavi edilir? Başlıklı yazımızı merkez ediyorsanız buraya tıklayın.

evde aspirin ile egzama tedavisi mümkün mü
evde aspirin ile egzama tedavisi mümkün mü

Evde Aspirin ile Egzama Tedavisi Mümkün müdür? 

Kesin bir çözümü olmayan egzama için evde aspirin ile egzama tedavisi gibi yöntemlerle bu rahatsızlığın önüne geçmek isteyen, egzama oluşan bölgeyi azaltmak isteyen pek çok birey vardır. Peki bu egzama tedavisi mümkün müdür? Hangi yöntemleri uygularsak egzama olan bölgenin kaşıntısı azaltılıp kızarıklığın önüne geçilebilir?

Her rahatsızlık gibi egzama da ciddiye alınması gereken bir cilt hastalığıdır. Bu yüzden kaşıntı, kızarıklık, deride dökülme gibi belirtiler ile karşılaştığınızda veya da durum daha kötüye gidip şiddetlendiğinde mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Egzama rahatsızlığı olan bireyler doktor tavsiyesi üzerine uzun vadede krem ya da losyon kullanmış olsalar da bu rahatsızlığın kesin bir çözüm yolu maalesef yoktur. Bu durumda evde kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz aspirin ile egzama yöntemi gibi alternatif tedavi yönetiminden yararlanılabilir.

Uzun yıllardır bir çok rahatsızlık için tedavi yöntemi olarak kullanılan aspirini ilacı her hangi bir zarar teşkil etmemektedir fakat evde aspirin ile egzama tedavisi yönetimini uygularken vücudunuz için bir sağlık sorunu oluşturmadığına, alerjen bir durum oluşturmamasına özen göstermelisiniz. 

Evde aspirin ile tedavi yönetimini uyguladıktan sonra belirtilerinizin artmadığından emin olmanız gerekir. Egzama için aspirin tedavisini uyguladıktan sonra vücudunuzda herhangi bir yan etki fark ettiğinizde bu durumu ciddiye alarak hekiminize başvurmalısınız. 

aspirin ile egzama tedavisi mümkün mü
aspirin ile egzama tedavisi mümkün mü

Aspirin ile egzama tedavisi mümkün müdür? Aspirin egzamaya iyi gelir mi? 

Evde tedavi yöntemlerinden biri olan aspirin ile egzama tedavisi uzmanlar tarafından uygun görülen ve önerilen bir tedavi yöntemidir. Ancak her zaman için etkili olmayan bu yöntemin her egzama tipi için de etkili bir sonuç vermesi beklenemez. Uygulaması kolay ve zararsız olan bu yöntem egzama rahatsızlığı olan bireyler arasında yaygın olarak denenir. 

Evde aspirin tedavisi kaşıntı, kızarma, deride dökülme gibi belirtilerini büyük oranda kontrol altına almayı sağlar. Aspirinin iltihap giderici etkisi sayesinde egzama olan bölgenin rahatlamasını sağlar. Egzama olan bölgeyi rahatlatmak, o bölgedeki kaşıntıyı kontrol altına almak için ihtiyacınız olan tek şey bir kutu aspirindir.

aspirin ile egzama tedavisi
aspirin ile egzama tedavisi

Aspirin ile egzama tedavisi nasıl yapılır?

Evde aspirin ile tedavi yöntemini uygulayabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler yaklaşık 10 adet aspirin ve 1 çay bardağı ılık sudur. Şu adımları takip edebilirsiniz; 

  • Egzama tedavisi için ilk adım olarak aspirinleri çay bardağın içindeki ılık suda çözdürmeniz gerekir.
  • Temiz bir bez ya da pamuk yardımı ile bu aspirinli karışımı alın. 
  • Egzama rahatsızlığınızın olduğunu bölgeye hafif bir şekilde o bölgeye aspirinli karışımı yedirin. 

Bu tedavi yöntemine ek olarak bir vazelin ve yine bir kutu aspirin ile egzama olan bölgeye tedavi yöntemini uygulayabilirsiniz. Şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Aspirinleri ezerek un ufak edin.
  • Parçalanmış aspirinleri bir miktar vazelinin içine atın
  • Aspirin ve vazelin karşımını egzama rahatsızlığı yaşadığınız bölgeye nazikçe uygulayın.

Egzamaya aspirin iyi gelir mi?

Aspirin yıllardır çeşitli sağlık problemleri için tedavi yöntemi olarak kullanıldığı gibi pek çok cilt hastalığı için de etkili alternatif tedavi yöntemi olarak uygulanır. Bu cilt hastalıklarından biri de pek çok kişinin şikayetçi olduğu egzamadır.

Doktorunuzun vermiş olduğu krem ya da losyon haricinde egzama belirtilerini azaltmak ve egzama olan bölgeyi kontrol altına almak için aspirin uygulamasını evde kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bu uygulamayı gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek şey bir kutu aspirin edinmektir. Aspirin sadece egzama değil yaygın olarak görülen saçta kepek oluşumu, vücutta sivilce ve akneler, arı ve böcek sokmaları, ayak ve eldeki nasır oluşumu gibi pek çok rahatsızlığın da evde tedavi edilmesinde kullanılır. 

Basit ama etkili olan bu alternatif tedavi yöntemi sayesinde uzun yıllardır çeşitli sağlık sorunlarının önüne geçilmekte, kontrol altına alınmaktadır. Uzman bir hekim tarafından teşhis konulduğunda verilen krem ve losyon haricinde kolayca uygulanabilen aspirin ile egzama tedavisi yönetimini değerlendirebilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu