Dünyanın 7 Harikası Hangi Ülkelerde Bulunmaktadır?
Dünyanın 7 Harikası Hangi Ülkelerde Bulunmaktadır? Dünyanın en güzel anıtları ve yapılmış en iyi mimarileri içerisine alan, Dünyanın 7 harikası nerede ve hangi ülkelerde bunun cevabını ve listesini hazırladık. Sizler için detaylar haberimizde.. Ayrıca Çok Bilinmeyen 6 Tuhaf Bilgi derledim.
Dünyanın 7 Harikası Hangi Ülkelerde Bulunmaktadır?
Dünyanın 7 harikası olarak bilinen antik eserler hangi ülke topraklarında ve hangi şehrin sınırları içerisinde şimdi sizlere bunlar hakkında detaylı bilgiler vereceğim. Öncelikle dünyanın 7 harikası isimlerini vererek konuya başlamak istiyorum.
1) Keops Piramidi (Kahire – Mısır)
Keops Piramidi dünyanın 7 harikası listesinde yer alan Mısırda Bulunan bir yapıtıdır. MÖ 2560 yılında inşaa edilen bu yapıt günümüze gelen tek yapıttır. Mısır’ın Kahire bölgesinde bulunmaktadır. Firavun tarafından yapılan bu yapıt gerçekten çok büyük bir yapıttır. Resimde de görüleceği üzere nasıl yapıldığı taşların oraya nasıl çıktığı hala gizemini korumaktadır. Günümüzde de hala ziyaret edilmektedir.
2) Babil Asma Bahçeleri (Mezopotamya – Irak)
MÖ 605 yılında yapılmış babil asma bahçeleri şu an Mezopotamya sınırları içinde yani Irak’ta yer almaktadır. Çok katlı asma bahçelerden oluşan bu anıt bitkiler, egzotik çiçekler ve akan su çeşmeleriyle dizayn edilmiştir. Dünyanın 7 harikası listesinde yer alan bu yapıt neden yapıldığı hakkında bilgi bulunmamaktadır. Günümüze kadar dayanamamıştır.
3) Zeus Heykeli (Olympia – Yunanistan)
Zeus heykeli dünyanın 7 harikasından birisi olarak kabul edilmektedir. Heykel Yunanistan Oympia bölgesindedir. 12 metre yüksekliğe sahip olan bu heykel yapımında altın gümüş ve dil dişleri kullanılmıştır. Çıkan yangında özelliğini ve dayanıklılığını kaybeden heykel günümüze kadar dayanamamıştır.
4) Rodos Heykeli (Rodos)
Güneş Tanrısı Helios adına yapılan bu anıt tam 12 yıl sürmüştür. Heykel Rodos da yer almaktadır. 32 metre yükseklikte olan bu heykel daha sonra depremden sonra hasar görmüştür. Daha sonra da onarımı yapılamamış böylece yavaş yavaş yok olmuştur. Heykel günümüze kadar gelememiştir. Dünyanın 7 harikası olarak gösterilmiştir.
5) İskenderiye Feneri (İskenderiye – Mısır)
İskenderiye Feneri ise Mısırda İskenderiye de bulunmaktadır. Şu ana kadar yapılmış en büyük fenerdir. Yapımı 40 yıl sürmüştür. Denizcilik faaliyetlerinde kullanılmıştır. Büyük iskender inşa ettirmiş ve 15 yy da yok olmuştur. Gerçekten de 40 yıl sadece yapımının sürmesi sizce de ilginç değil mi?
6) Halikarnas Mozolesi (Bodrum – Türkiye)
Halikarnas Mozolesi dünyanın 7 harikası içerisindeki 1. anıtımız dır. Bu da Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunmaktadır. Bu anıt 45 metre yüksekliğe, 25 metre uzunlukta 30 metre genişliğe sahip inşa edilmiştir. Daha sonra Haçlı Seferleri sırasında taşları kale yapımında kullanılmış eser bu yüzden de yok olup gitmiştir. Eser MÖ 350 Yılında inşa edilmiştir.
7) Artemis Tapınağı (Efes – Türkiye)
Artemis tapınağı dünyanın 7 harikasından olup ülkemizde bulunan 2. eserdir. Tam olarak konumu İzmir Efes bölgesidir. MÖ 550 yılında inşa edilmiş hem tapınak hemde ticarethane olarak kullanılmıştır. MS 262 yılında ise yakılmıştır. Daha sonra da yavaş yavaş yıkılan bu eser günümüze sadece bir sütun olarak kalmıştır. Görmek isteyenler ise bir Akdeniz şehri olan İzmir de ziyaret edebilirler.