Sağlık

Erken Boşalma Tedavisi

Erken Boşalma Nedir?

Erken boşalma, bir kişinin cinsel ilişki sırasında vajinaya girmeden önce veya kısa bir süre sonra kontrolsüz olarak boşalma durumudur. Asgari miktarda cinsel uyarım eşlik eder ve kişi gerçekten bu kadar çabuk boşalmak istemez. Sonuç olarak, her iki partner de cinsel eylemden yeterince zevk alamamaktadır.

Kişinin yaşadığı baskı ve kaygı yalnızca hastanın sıkıntılarına katkıda bulunur. Erken boşalma, erkeklerde cinsel işlev bozukluklarının en yaygın belirtilerinden biridir. Hemen hemen tüm erkekler cinsel hayatlarının bir noktasında veya tamamında bu duruma düşerler.

Erken Boşalma Türleri Nelerdir?

Primer (Birincil) Erken Boşalma: Yaşam boyu erken boşalma problemi yaşanması durumudur.

Sekonder (İkincil) Erken Boşalma: Daha önce böyle bir problem yaşamamış, sonradan ortaya çıkma durumudur.

Ereksiyon Süresi Ne Kadardır?

Araştırmaya göre bir erkeğin ortalama ereksiyon süresi yaklaşık 4-5 dakikadır, ancak bazen ereksiyon yaklaşık birkaç dakika veya bir saat sürebilir. Ereksiyonun sürmesi yaş, sağlık ve cinsel aktivite gibi dört faktörlere bağlıdır.

ereksiyon süresi ne kadardır?

Boşalma Süresi Kaç Dakikadır?

Boşalma süresi kişiden kişiye değişmektedir. İdeal boşalma süresi yani boşalmadan önce geçmesi gereken ortalama süre 4-11 dakika arasındadır. Erken boşalma sorunu olan kişilerde bu süre 1 dakikaya kadar düşmektedir.

Erken Boşalmanın Belirtileri Nelerdir?

Penisin vajinaya girmesinden sonra geçen çok kısa zaman, erken boşalma olarak tanımlanır. Vajinaya girişten sonra ki erken boşalmanın temel belirtisi, spermde yetersizlik veya gecikme olmamasıdır. Sorun, cinsel aktivitede bulunduktan sonra ve hatta mastürbasyon sırasında ortaya çıkabilir.

Erken Boşalmanın Nedeni Nedir?

Vakaların çoğunun kesin nedeni henüz tespit edilmemiştir ve aynı konuda netlik eksikliği vardır. Zaman geçtikçe erkekler boşalma sürelerini ertelemeyi öğrenirler. Bazı cinsel durumlar böyle bir durumu tetikleyebilir. Boşalmalar arasındaki uzun süreler bile sorun olabilir.

Cinsel işlev bozukluğunda psikolojik sorunlar da son derece önemlidir. Cinsel işlev bozukluğu, suçluluk, endişe ve ayrıca depresyondan kaynaklanabilir. Cinsel işlev bozuklukları, hormonlarla ilgili sorunlar, yaralanma veya bazı ilaçların yan etkisi gibi tıbbi sorunlar olabilir. Çok sayıda erkek, erken boşalmadan rahatsız olduğunu düşünür ancak teşhis için belirlenmiş bir kriter yoktur.

Erken Boşalma Nasıl Teşhis Edilir?

Teşhis için, hastayı muayene eden doktor, cinsel ve tıbbi geçmişiyle ilgili derinlemesine görüşmeler yapacaktır. Onun üzerinde kapsamlı bir fiziki muayene yapacaktır. Doktorlar ayrıca durumu hastanın partneri ile görüşmek isteyebilir.

erken boşalma tedavisinde kullanılan i̇laçlar

Erken Boşalma Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

Topikal anestezikler: Bunlar, benzokain, lidokain veya prilokain içeren herhangi bir kısmı uyuşturan boşalmayı geciktiren kremlerdir ve bazen bunlar erken boşalmayı önlemek için kullanılır. Zaman zaman bu kremlerin yan etkileri vardır ve cinsel zevki azaltabilir veya geçici bir hassasiyet kaybı söz konusudur. Ayrıca boşalmayı çok geciktirebilir ve size acı verebilir.

Ağızdan alınan ilaçlar: Bazı ilaçlar boşalmayı geciktien etkiler yapabilir. Boşalmayı geciktiren ilaçlar arasında, antidepresanlar, fosfodiesteraz-5 inhibitörleri ve analjezikler vardır. Bu ilaçlar, doktor tarafından başka ilaçların kombinasyonu ile veya tek başına reçete edilir. İlaçlar günlük olarak veya isteğe bağlı olarak alınabilir.

Boşalma Geciktirici Oral İlaçlar 3’e Ayrılır:

Antidepresanlar: Erken boşalmanın geciktirilmesi için fluoksetin, sertralin, essitalopram veya paroksetin verilen ilaçlardır.

Analjezikler: Tramadol ağrıyı tedavi etmek için yaygın olarak kullanılır, böylece boşalmayı geciktiren yan etkiler yaratır. Çoğu zaman tramadol, SSRI’ların kombinasyonu ile reçete edilir.

Fosfodiesteraz-5 inhibitörleri: Sildenafil, vardenafil, tadalafil gibi erektil disfonksiyon problemlerini tedavi etmek için bazı ilaçlar kullanılır.

Danışmanlık: Bu, doktorun hastayla sorunu hakkında konuştuğu seanstır. Aynı zamanda kişinin performans baskısını da azaltır ve stresle başa çıkmanın başka yolları bulunur. Danışmanlık ve ilaç tedavisi birlikte gerçekleşen işlemlerdir.

Erken Boşalma Tedavisinde En Etkili İlaçlar

Erken boşalma hapları:

Araştırmalara göre, SSRI’lar erken boşalma tedavisinde kullanılan ve tedavide devrim niteliğinde bir değişiklik getiren ilaç türüdür. Fluoksetin, paroksetin veya sertralin gibi ilaçlar ve klomipramin gibi trisiklik antidepresanlar verilir.

Erken Boşalma Tedavi Edilebilir mi?

Erken boşalma, tedavi edilebilen ve günümüzde sık görülen bir durumdur. Erkekler boşalmada gecikme yaşıyorlarsa cinsel tedaviye, meditasyona veya danışmanlığa gidebilirler, böylece partnerinizle cinsel yaşamı iyileştirebilirler.

Erken Boşalma Nasıl Önlenir?

Erken boşalmayı önleyebileceğimiz adımlar şunlardır:

  1. Dur ve başla yöntemi: Eğer başlangıçta kendinizi doruk noktasına yakın görüyorsanız, yapabileceğiniz en iyi şey penisini partnerinizden çekip biraz gevşetmek ve sonra yeniden başlamaktır. Bu, uzun bir cinsel deneyim yaşamanıza yardımcı olacaktır.
  2. Sıkıştırma yöntemi: Bu yöntemde, stimülasyonu engellemek için penisin tepesine, erkek veya partneri tarafından hemen boşalma anında yaklaşık 10-20 saniye boyunca bastırılır veya sıkıştırılır.

Erken Boşalma İle Nasıl Baş Edilir?

Dikkatini dağıtma: Başlangıçta heyecanlanıyorsanız, o zaman sıkıcı bir şey düşünmelisiniz veya derin nefesler alarak dikkatinizi dağıtmalısınız.

Duyarsızlaştırıcı krem: Daha az hassas hale getirmek için duyarsızlaştırıcı krem ​​kullanılabilir ve penis ucuna sürülebilir.

Mastürbasyon: Erken boşalma yaşıyorsanız, vücudunuzun uyarıma tepki vermesine izin vermeli ve boşalmayı nasıl geciktireceğinizi öğrenmelisiniz. İyi seks yapmayı düşünerek ya da iyi seks yaptıysanız, bunu önleyebilirsiniz.

Önerilen Yazı: Sperm Kaçağı Neden Oluşur?

Sağlıkla ilgili problemlerinizi, ilaçsız tedavi etmek isterseniz, İlaçsız Yaşıyoruz sitesini ziyaret edebilir siniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu