SEO

Google’ın Sevdiği SEO Taktikleri 1. Sayfa Garantili

SEO taktikleri veya SEO tekniklerini Google’ın sevdiği şekilde uyguladığınızda Google sitenizi doğru uyguladığınız SEO teknikleri doğrultusunda ödüllendirecek ve sitenizi istediğiniz konuma getirecektir. SEO taktiklerini uygularken mutlaka White Hat tabir edilen SEO teknikleri uygulamanız gerekmektedir. Çünkü sitenizin sıralaması istediğiniz konumda kalması için White Hat SEO taktikleri ve teknikleri çok önemlidir. SEO kelimesini duymayan kalmamıştır herhalde. Eskiden forumlarda veya benzer içerik yazılabilen soru cevap sitelerinde SEO nedir ne işe yarar gibi cümleler okurduk. Ama şimdi çoğu kişi artık SEO nedir? yerine, SEO nasıl yapılır? SEO taktikleri nelerdir? SEO teknikleri nelerdir? Google SEO teknikleri gibi sorguları merak etmektedir. Bunun için size Google’ın seveceği ve sitenizi ödüllendireceği SEO taktikleri ve tekniklerini basit anlatımla sunacağım.

Google’ın Sevdiği SEO Taktikleri

Bir çok insan evde boş olduğu vakitte internet bazlı proje ve e-ticaret girişimi düşünmekte veya yapmaktadır. Bunun içinde SEO nedir? sorusundan çok SEO nasıl yapılır? SEO taktikleri nelerdir? SEO teknikleri nasıl uygulanır? Bu soruları araştırmaktadır. Bende az çok web dünyasından, bu işin üstadı diyebileceğimiz isimlerden öğrendiğim SEO tekniklerini SEO taktiklerini Google’ın sevdiği şekilde anlatmak için basitçe yazmak istedim. Çünkü şu an SEO denince bir çok isimle karşılaşıyoruz. Bu işin uzmanı için ilk gelen ilk isim Ayhan Karaman‘dır. Bu kısa notu öğrenmek aslında SEO için bir başlangıçtır diyebilirim.

SEO Nedir?

Seo teknik detaylarına inmeden söyleyecek olursak eğer, Google gözündeki sitenizin anahtar kelimeye olan yakınlığıdır. Bu benim kendi tanımım dır. Google göre anahtar kelimeye olan çalışma faaliyetlerinizin tamamıdır.  SEO daha basit tanımla, ingilizce anlamı Search Engine Optimization, türkçesi arama motoru optimizasyonu kelimelerinin kısaltılmasıdır. Bunlar teknik bilgi gerektiren kısımlardır. Ama ben sadece sizlere teknik bilgi gerektirmeyen kısımlarını anlatacağım. Seo nedir neden önemlidir? anladıysak şimdi SEO uyumlu site nasıl oluşturulur? Dilimiz döndükçe anlatalım.

SEO Uyumlu Site Nasıl Yapılır?

İlk olarak sitenizi oluşturun ve hangi alanda faaliyet göstermek istiyorsanız ona uygun alan adı alınız. Örneğin e-ticaret bilgileri yazmak istiyorsunuz ve kendi e-ticaret uzmanlığı detaylarınızı içeren bir site oluşturmak istiyorsunuz. Örneğin kendinizi de e-ticaret danışmanı olarak görüyorsunuz. Bundan da danışmanlık ve teknik destek sağlayarak para kazanmak istiyorsunuz.

Şimdi bunlara göre bir web sitesi oluşturalım. e-ticaret danışmanlığı alan adını aldınız. Com ve Net gibi uzantıları tercih edin, yoksa diğer uzantıları değerlendirebilirsiniz. Tabi öncelik bu iki uzantı olsun. Bunlar çabuk markalaşma sürecinde size fayda sağlayacak olan uzantılardır. Sitenizin adını da E-ticaret danışmanlığı ajansı yaptınız diyelim. Sizin anahtar kelimeniz ilk etapta nedir diye sorarsanız eğer, ilk hedefiniz. E-ticaret Danışmanlığı kelimesidir. İşte SEO burada ortaya çıkacaktır. Ne demiştik Anahtar kelimedeki Google bakış açısına girmektir. Gelelim Google Gözüne girmek için neler yapacağız. Basitçe bunları inceleyelim.

Başlık, alan adı ve meta açıklaması

Arkadaşlar alan adı e-ticaretdanismanligi.com aldık diye varsayıyorum. Öncelikle sitemizin başlığı ne olacak diye düşünüyorsanız eğer başlık kısmını siz içinde E-ticaret Danışmanlığı geçen bir başlık yapabilirsiniz.

Örnek başlık: E-ticaret Danışmanlığı – Profesyonel Destek

Bu şekilde bir başlık verebilirsiniz sitenize. Ama unutmayalım ki anahtar kelimemiz Başlıkta geçiyor. Neydi anahtar kelimemiz E-ticaret Danışmanlığı…

Şimdi sıra Meta açıklamasında; meta açıklaması siteniz için önemli bir kısımdır. Google ziyaretçilere aramalardan gelen kullanıcılara bu kısmı gösterir. Ziyaretçiler bu açıklamayı okuyarak sitenizi tercih eder. Yani bir nevi sitenizin ne olduğunu anlatan kısım budur. Buradan sizi minicik tanıyan ziyaretçi merak ederek sitenizi seçer. Kendinize özgü bir şey anlatırsanız Google aramalardan dan gelen ziyaretçiler sizi seçecektir.

Örnek Meta Açıklaması; E-ticaret girişimi düşünenlere,  profesyonel destek ve e-ticaret danışmanlığı yapmaktayız.

Bu yukarıdaki basit bir açıklama ile sizlere gösterdim. Anahtar kelimemiz burada da var. Şimdi ana ana konular tamamdır. Site kurulumunu tamamladık. Şimdi ise Sırada sektör araştırması var.

Sektör araştırması ve Anahtar kelimeler

Şimdi özellikle bu konuya dikkat edelim. Zaten mevcutta bir adet anahtar kelimemiz vardı. Bu markamızın anahtar kelimesi bunu da aklımıza alalım. Şimdi rakiplerimiz veya sektörde hizmet verenler hangi kelimeleri kullanarak ziyaretçi çekiyor onları araştıralım. Yani sektörün anahtar kelimelerini bulalım. Bunun için çeşitli araçlar vardır. Onlarla ölçüm yapabiliriz. Daha sonra örnek veriyorum bu araştırmalar sonucunda aranma hacmi iyi 3  kelime bulduk diyelim.

Şimdi bu beş kelime ile size nasıl yola çıkıp hareket edeceğinizi. Anlatacağım. Ben kendi uyguladığım SEO stratejisini yani Ayhan Karaman taktiğini sizlere anlatacağım. Arkadaşlar öncelikle bu üç kelimeyi kategori yapalım.

Örnek Kelimeler: E-ticaret rehberi, E-ticaret maliyet detayları, e-ticaret yazılım işleri,

Örnek veriyorum. O 5 kelimeyi öncelikle nedir diye güzel bir yazı ile yazmaya başlayalım.

Örnek 1  : E-ticaret rehberi için yazılar

E ticaret Nedir

E Neticaret ne işe yarar

Amaçları nedir

Örnek2: E-ticaret maliyeti detayları

Ne kadar gider lazım

İşler ne kadar biter

Örnek 3: e-ticaret yazılım işleri,

Hangi yazılım kullanılır?

Özel Yazılımlar mı yoksa e-ticaret sistemlerimi avantajlıdır?

Bunları o seçtiğimiz kategoriye göre yayımlayalım. Yani o kategoriyi Google’ın Gözüne değerlendirelim. Düzenli bir şekilde tüm kategorilere eşit bir şekilde yazılar girelim. Yani 3 kategori de git gide değerlensin.

Tıpkı Ayhan Karaman’ın SEO kategorisi yazıları gibi örnek linki  ve diğer kategori linklerini hemen aşağıya bırakıyorum.

SEO kategorisi: https://www.ayhankaraman.com/seo/

E-ticaret kategorisi: https://www.ayhankaraman.com/e-ticaret/

Adwords Kategorisi: https://www.ayhankaraman.com/adwords/

Bunun gibi benim de SEO ve Webmaster kategorim bulunmaktadır.

SEO ve Webmaster: https://pozitificerik.com/seo-ve-webmaster/

Bu şekilde hem kategori yapalım. Hemde Ayhan Karaman’ın kategori açıklaması gibi anahtar kelime içeren açıklama da eklemeyi unutmayınız. Bu kelimelerde yükselme sağlarsınız. Sonra da şimdi içeriklerinizi nasıl düzenleyeceğiniz kısma geleceğim.

google'ın gözüne gireceğiniz seo taktikleri

İç SEO nasıl yapılır?

Öncelikle neye yazmaya karar verdikten sonra örneğin e-ticaret yazılımları ile alakalı bir yazı yazdığınız varsayıyorum. Çok detaylı anahtar kelime üzerine yazıyı yazdık diyelim. Bunu da araştırmalara göre yapacağız. E-ticaret yazılımlarıyla ilgili en çok aranan kelimeleri içeren bir yazı yazın. Daha sonra bu yazı içinde bir adet kategorinize link çıkın. E-ticaret yazılımı kelimesine yukarıdaki Ayhan Karaman’ın linki gibi olan kategorinize link çıkın.

Daha sonra da o konuda aynı kategoriden bir yazıyı da öneri yazı olarak ekleyin. Hem aynı kategoriden bir yazıya hem de bulunduğu kategoriye link çıkmış olacağız. Bu da iç SEO’ya örnek oldu.

Dış SEO nasıl yapacaksınız?

Dış SEO nedir diyerek sözlerime başlayacağım. Dış SEO ise sitenize başka sitelerden yapılacak olan link ve kelime çıkışıdır. Bu da SEO için olumlu katkı sağlamaktadır. Sizle aynı kategoride yazıları olanlardan yazı içerisinde sitenize örneğin E-ticaret yazılımları kelimesinde, bu kategorinize link çıkarsanız eğer, o kategoriniz değerlenecektir. Veya güzel bir yazınıza link çıkmak o yazıyı yukarı sıralara çıkaracaktır.

Bunun için de ya bir SEO firması ile çalışmanız yada bireysel olarak değerleri yüksek sitelerden tanıtım yazısı yayınlamanız gerekecektir. Tanıtım yazısında da o kelime ve o link çıkmaya dikkat ediniz. Bu sizi Google gözünde değerlendirecek ve yukarı sıralara çıkaracaktır. Tabi bunun içinde link alacağınız sitenin de spam değeri ve diğer DA ve PA değerlerine, Alexa sıralamasına dikkat etmeniz gerekecektir. Sizden kötü bir site size fazla katkı sağlamayacaktır. Onun için daima sizden iyi sitelerden backlink alınız.

Google’ın Sevdiği SEO Taktikleri 1. Sayfa Garantili bunlardır. Basit anlatımla bunları yaparsanız hem belirlediğiniz 3 kelimede hem de ana kelimeniz de çıkış yaşar, yukarı sıralara çıkarsınız.

Öneri Yazı olarak da sizler için yazdığım Alexa Sıralamasını Etkileyen Faktörler Neler? bunlara değindiğim yazıya bakınız.

6 Yorum

  1. güzel makale olmuş tebrik etmek gerekir emek verilmiş cidden.

  2. Elinize sağlık güzel bir derleme ve konu olmuş. şu konuda baytronik.com/ işinize yarayabilecek bilgiler içeriyor göz atmanızı isterim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu