Bilgi

Kişisel Blog Nedir?

Kişisel Blog Nedir? Neden Yazılır? Herkese merhaba, sizler de çok merak edilenler bu konuda okuyorsanız da çok merak edilenler ve kafa yormuş ve işin içinden çıkamamışsınız. Burada sizlere Kişisel Blog Nedir Neden Yazılır? konusunu anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle kişisel blog ne yapıyor? Ne işe yarar? Kişisel blog yazıları nasıl yazılır? Kişisel blog neden yazılır? Uzun yıllardır yazarlık yapmakta olduğum için bu konu da bir hayli bilgi birikimi sahibi olduğumunuzu yaptım.

Kişisel Blog Nedir Neden Yazılır?

Öncelikle ‘Kişisel Blog Nedir Neden Yazılır?‘ sorusunu cevaplayalım: Kişisel blog adından da anlayacağınız için kişiye ait olan bir blog blogunuzda. Peki blog nedir? Blog ise çeşitli şeylerinizi, fotoğraflarınızı, hikayelerinizi paylaşabilirsiniz çeşitli internet sitelerine verilen isimdir. Bloglar ticari amaç gütmezler ve kişisel alan olarak sayılırlar. İnsan istediği gibi yazar, çizer ve kendi sitelerinde bilgiler okuyuculara ulaştırmaya çalışır.

Kişisel blog’u internet ortamında ayıran en büyük özellik, blog’ların tıkandığı uzak. Clickbait düşüncesinin yanına dahi yaklaşmadığı. Trafik için yasadışı yollara başvurulmayan bir platform olması. Çünkü blog’da insanlar bir şeylerden bahsederler ve birileri buradaki yazılanlardan veya çizilenlerden bilgi edinirler. İnternet siteleri gibi günde 5.000 tıklanma gelsin gibi bir kaygı güdülmez.

Önerilen İçerik: Blogger Nedir?

Sizler de kendinize kişisel blog açarak bu özelliklere dikkat edin edebileceğimiz daha ayrıntılı ve daha keyifli anlar yaşayacaklar sizin blog’unuza olan sadakatleri daha da artacaktır. Gün ışığını kişisel bloglar üstte bahsettiğim özelliklerin dışına göre. Bu teklifi kaldı tercihine kalmadı. Benim demek istediklerim bir blog’da olması gerekenler.

Popüler bloglar reklam almıyorlar mı? Elbette alıyorlar. Sizler de yapabilir. Böyle bir kural yok. Eğer iyi bir yazar istersen ve insanlara hitap ettiğiniz için güçlü bir zaten zaten blog’unuz bir yerden sonra bir arada sonra ulaşana ulaşacak ve sizler de yazdıklarınızda istediğiniz zaman ufak da olsa gelir elde etmek isteyeceksinizdir.

Piyasada yer alan alanlardan farklı olarak, en farklı kişisel blog nasıl yazılır derseniz de yazımın devam okumanızı tavsiye ederim. Bu yazıda her şeyi inceleyeceğim. Sizler de biraz zaman ayırarak bu konuyu detaylıca öğleyin.

Kişisel Blog’un konusu ne olmalı?

Neden nedir ve neden yazılır sorularına kısaca değindim. Şimdi ise muhtemel bir blog yazma girişiminde konunun ne olduğu ele alalım.Şimdi siz bir blog yazın karar karar verdiniz ve konunun ne olacağı hakkında karar veremiyorsunuz. O zaman 10 saniye kadar gözlerinizi araştırıyor ve sizi en çok mutlu eden, hakkında en çok fotoğrafı çekiyor ve araştırmaktan çok çok aldığınız şeyleri düşünün. Gözleriniz kapalı bir şekilde düşünerek düşünürken eski konunun ne olması istediğinize karar vereceğinizi düşünüyorum.

Bir blog, kişisel bir blog, yazarın en yetkin olduğu alanda olduğu. Üzerine sayfalarca bilgisayarda yazabileceği konu hakkında. Bu bir hayvan da olabilir bir müzik aleti de. Ya da bir siyasi düşünce. Tamamen sizin geleceğe yapmak istediğiniz yatırımlamanızı.

Blog yazma işi teferruatlı ve zordur. İlk önce başlanılan blog yazarlığı bir yerden sonra dışarıda tükenmesine, ilerleyememesine neden olur. Bunun için en büyük nedenlerden biri, popüler konular hakkında gidip, bilgi sahibi olmadan burada çalışmalarından kaynaklanır. Kısa konular ömür boyu bloglara neden olurlar.

Ancak siz böyle böyle olmak istemiyorsunuz. Ben bundan eminim. Kim kısa ömürlü bir blog yazmak istesin ki?
Geçmişi dediğimi tekrarlamış olacağım ama blog yazmak gerçekten zor iştir. Çünkü zamanınızı ayırmanız gerekir. Bir konu hakkında ne kadar bilgi sahibi olsanız dahi araştırma yapmak gerekir. Eğer bilimsel bir konu hakkında yazıyorsanız güncel makaleleri okumanız alınır. O yüzden blog’un konusu ve yetkinliğindeki konulardan oluşudur.

Kişisel Blog Nedir Neden Yazılır?

Günümüzde sosyal ağlar tüm internet hayatımızın ortasına yerleşti gibi bir şey. Facebook’a Twitter’a bir şeyler yazmak baruta ateşle yaklaşmak gibi. Çünkü bir anda yazdıklarınız çok fazla insan tarafından okunup bir anda linç edilebilirsiniz. Ya da bir anda popüler bir insan haline gelebilir. Ancak blog işi biraz daha uzakta yalnız takılmak isteyen, kimsenin rahatsız edemeyeceği şekilde yazmak istediğim tercihidir. O şimdi de gerçekten yazmak rahatlatır insanı. Kafadaki düşünceler yazıya geçer, dertler paylaşılır ve dostlar edinilir.

Twitter da bir blog’tur. Mini bir blog olmasının olduğu yerde çok da iyi yazarları içinde barındırır. Ancak o iyi yazarlar hep bir blog yazarı olmanın getirdiği farklılıkları iyi yazar olmuşlardır. Çünkü kısa yazmak da bir yazı yazmak ister ve bunu kazanabilmek için önce yazmak gerekir. Nasıl yazdığınızın bir önemi yok. Sadece yazın Sonunu getirilmez gibi yazın.

Firmalar neden blog yazar?

Alışveriş yaptığınız e-ticaret sitelerinde dikkat ettiklerini “blog” bölümünde olur. Bu satışı, ticari kaygı ve müşteri memnuniyeti, açılan bir başlıktır. Firmalar blog’larında konsept tanıtır. Hangi ürün hangi ürünle kombine gideceğini açıklar. Bir de buradakilerde yapabilirsiniz arama motorlarında ön plana çıkmaya çalışırlar.

Bir yazı yazarak arama motorunda üst sıraya çıkarak, o ürün aratan sitede kendi sitelerine alışveriş yapmayı isterler. Yani taşınabilir. Bunun internet dilindeki adı da SEO ‘dur. Çeşitli firmalar bu tarz blog’lar için etkileyici’lara, magazin editörlerini tonla para ödemelerler. Blog girişi girilen içerikler İnternet çağında olduğumuzu düşünürsek gerçek geleceğe yatırımcı. Firmanın başarısını başarı katmak için bu metodemebilirurabilirler.

Sizler de kişisel blog’unuzda firma düşüncesiyle birlikte yazabilirsiniz. E-ticaret’e atılabilir veya çeşitli firmalardan sponsorluklar kazanabilirsiniz. Olması dediğim gibi yazmak gerek

Blogunuz nasıl bir görünüme sahip olması?

Kişisel Blog Nedir Neden Yazılır? Başsız görünümden bahsedeceğiz. Şimdi sizlere bir blog’un başarya giden en etkili faktörlerinden birisi olan blog görünümünden bahsedeceğim. Bu yüzden de bu konu için ayrı bir başlık açtım. Çünkü bir kişisel blog ya da ticari blog için görünüm çok başında.Bir kere blog’unuza giden kişi oradağı başında ilk olarak nereyeüne bakar. İçeriği ikinci plandadır. Blog’unuzun ekran görüntüsü sade ve şıklığı. Yazınızı ön plana çıkarttır. Sayfanıza gelen ziyaretçi “neye bağlandım ben” kaygısı içine girmeden, birazdan ne ile karşılaşacağını az çok tahmin et. Görünüm şık, olabildiğince az reklama sahip olmak.

Günümüzde blog tasarımlarına ücretsiz bir şekilde ulaşabiliyoruz. Ücretli olan tasarımlar da çok pahalı değil. Yazacağınız konuya göre tasarımınız pek zorlanacağınızı düşünmüyorum. A’dan Z’ye binlerce temaya sahip internet siteleri var. Oralardan kendinize en uygun temayı kullanıyor. Bence seçeceğiniz tema kesinlikle beyaz veya açık renk tonlarında olabilir. Eğer isteğinize göre görsel yönlendirmeyi seçin. Eklenilecek fotoğrafın siyah bir tema içinde kaybolup gitmesini istemezsiniz.

Ayrıca blog’unuzda kesinlikle iletişim alanlarınız da olmalı. Size ulaşılabilirleri posta adresi, Facebook, Twitter, Youtube adresleri olabilir. Bunları bırakmak istemiyorsanız da blogunuz da yorum yapılmasına izin vermelisiniz. Çünkü insanlar okudukları şeye katıldıklarını ya da dilediklerini dileğiyle isterlerler. Karşılıklı yorum blogunda hayatta kalması için olmazsa olmazlarındandır.

Kişisel Blog (Kişisel Blog) ‘e-posta veya sosyal ağ adreslerini yazmak istemiyorsanız da “iletişim formu” koyabilirsiniz. Dilek, şikayet veya önerilerini yazmalarına yardımcı olur.

İnsanları blogunuza çekmek için neler yapmalısınız?

Blog’un konusuna ve görünüme karar verdik. Yazılarımızı da yazdığımızı varsayıyorum. Ancak insanlar blog’unuza tıklamıyor. Bunun için ne yapmamız lazım?

İnsanları blog’a çekmek için çeşitli seçenekler mevcut. Bunlardan en temeli ise blog’unuza ait sosyal medyalarınızı bekliyor. Facebook, Google+, Twitter, Youtube, Linkedin, Pinterest artık en çok hangisini kullanıyorsanız gözünüze kestiriyorsanız o sosyal medyalarda blog’unuzun hesabını açabilirsiniz.

Blog’unuzun sosyal medyalarını açtıktan sonra da ilklerinizi tanıdığınız sizi takip ederek başınızı. Sonrasında ise arkadaşlarınızdaki arkadaşlar derken takip ettikleriniz binlere ulaşacaktır. Binlerce takip edebileceğimiz için cevap verilebilir mi? Veya arkadaşlık isteğinizi kabul edilebilir. Bu önemli değil. Sonuçta 1 kişi dahi kazansanız bu sizin için kardır. Bu sene yılmamak, ileriye doğru adımlarımızı iletmek istiyoruz.

Blog’unuza takipçi kazanmak için deneyimler bir başka yöntemlerde diğer bloglarda olanlarla ilgileniyorsanız, kendi bloglarında sizlerin blog’unu tanıtıyoruz isteyebilirsiniz. Ancak burada tarz olarak kendi blog’unuza yakın olan blog’ları tercih etmelisiniz. Çünkü makyaj blogu ‘unu takip eden ortamda ilgi çekici bir site o çok temizletir siniz. Bulaşmış de ekişi geri dönüş alamazsınız. Etkili geri dönüş için kendi tarzınızdaki blog’lara yönelin.

Bir diğer ve gerçek en önemli olan takipçi kazanma yöntemi ise, güzel ve düzenli yazmaktır. İnsanlar sizlerin blog’una girerek okuyacağı şeylerden keyif almalılar. Okuduğu yazıdan keyif alan insan bir sonraki yazınız 2 arkadaşını daha beraberinde bekliyor. Bir sonraki yazınızda da gelirleriniz artarak devam eder. Siz de güzel yazmaya devam ettikçe takipçi kaybetmezsiniz.

Blog yazarak para kazanılabilir mi?

Blog yazarak çok güzel kazançlar elde edilebilir. Günümüzde geçimini günümüzde geçiyor günümüzde geç günümüzde gün geçiyor. Sizler de yapıyor. Bunun için gerekli özellikleri de önceden açıkladım. Blog yazmak zor olduğu kadar karşılığının da alındığı bir alandır.

Blog yazarak para kazanmanın da farklı çeşitleri vardır. Bunlardan birisi kendi blogunuzu yapabiliyorrak çekeceğinizde yapabiliyor. Blogunuza yerleştireceğiniz banner reklamları yapabilir reklam geliri elde edilebilir. Yazacağınız konulara göre çıkacak reklamlar iyi birer gelir çıkıyor olabilir.

Bir diğer para kazanma yöntemi ise blogunuza alacağınız sponsorlu olabilir. Bunun için de firmaların sizin blogunuzu reklam verebilecek kapasitede olarak görmesi gerekir. Firmalar bu blok blogun tıklanma sayılarını önemserler. Günde kaçmadan harita oluşturma, yaş ortalaması, cinsiyet, konum, ilgi alanı gibi kriterler de firmalar için oldukça önemlidir. Firmanın güvenliği sektör için sizin blogunuz varsa bunu hiç çekinmeden reklamlarınızı edin. Burada da tıklanmalarınız yüksek olduğunda fiyatı belirleme ortamı kozlar sizlerin elinde olur. İstediğiniz firmanın reklamını yapmak veya yapmamak istediğiniz sizin elinizdedir.

Blog yazarak para kazanmanın bir başka yolu da, başka bir bloglara yazarlık yapmaktır. Bir blog yazacak zaman bulamıyorsanız, blogda ki diğer bloglara üretilebilir. Burada da üreteceğiniz olması için sizlerden referans istenebilir. Daha önce yazdığınız şeyler veya uzmanı seçin. E-ticaret blogları bu konuda karşılığını iyi birer kazanabiliyorsunuz iş fırsat olarak çıkmaktadır.

Instagram bir kişisel blog mudur?

Kişisel Blog Nedir Neden Yazılır? Baş kişisel kişisel blog mantığıyla pek çok örtüşmese de Instagram da bir kişisel blogtur. Blog için yaptığınız üretmeli, bir konu hakkında fikir beyan edildiyse gerekse de Instagram’da da bunu yapacağınız. Instagram bir fotoğraf paylaşma platformudur ancak siz bunu kendi lehinize çevirebilirsiniz.
Zevk aldığınız şeylerin fotoğraflarını çekebilir veya resimlerini çizebilirsiniz. Bunları da yapabilir Instagram’da paylaşabilirsiniz. Bu noktadan sonra postlara yazacağınız metinleriniz sizin için elinizde olduğu için bu platform da bir blog gibi yönetilebilir.

Günümüzde Instagram’ı blog gibi kullanan bir hayli fazla insan var. Bu insanlar önde konular üzerinde araştırmalara bakıyor Instagram üzerinde paylaşım yapmaktalar. Kimisi detaylı bilgi verirken kimisi de özet bilgi ile takipçilerini kendi kişisel bloguna davet ediyoruz. Yine de bir şeyler tercih ettim.

Ancak kişisel blog ya da Instagram blogu oluştururken kesin olarak aklınızdan çıkarmayın, konu ne olursa olsun yazdıklarınız okuyucuya bir şeyler katmalı. İlgi çekici olmayan sorunlar haliyle birlikte etkileşini alamayacaktır ve bu da bir süre sonra başlayacaktır. Emeğinizin karşılığını alıp insanlara ilgi çekici bir şeyleri, ilgi çekici görüntüde ulaştırmaktadır. Yazınız onu ne kadar güzel olsa da tasarımınızı yönlendiriyorsa bu bir tane negatiflik ve okuyucu blogunuz da çok fazla zaman geçiriyorsunuz.

İnternet sitelerinin en büyük derdi ziyaretçilerinin hedefi uzun süre geçiriyordur. İstatistik odaklı oldukça önemli bir konudur bu ve bunun için tonla para harcanarak kullanıcı odaklı tasarımlar geliştirilir. Böylesine önemli bir konu sizlerin blog yönetiminde de dikkat alması gereken noktalardan birisidir.

WordPress mi Blogger mı?

Kişisel Blog Nedir? yazısında Worpress mi Blogger mi buna da değinmek istedim. Bugün bir blog açmak isteseniz hazır web sitesi sunan çeşitli blog siteleri. Bunlardan en bilinenleri, kullanıcılarına ve diğerlerine özel teknik destek sunanları wordpress ve blogger’dır. Ben bu iki şirketin de blogunu daha önce kullandım. İkisi de birbirinden farklı özellikler sunarken, hizmet alanında, biraz ayrılıyorlar. Mesela blogger kullanıcısına tam bir blog havası sunuyor diyebilirim. Gerçi wordpress de aynı şekilde açık ancak nedense bana blogger daha bir blogmuş gibi geliyor. Bilmiyorum belki de wordpress’in ağını yönetiyor o da blogların ilerleyen bölümlerinde devam ediyor.

Dünyanın en büyük internet sitelerinin dahi kullandığı bir dünya şirketidir. Blog da yazabilirsiniz web sitesi de kurabilirsiniz. Ben ikisini de kullandım ve kesinlikle sadece bir sorunla karşılaşmadım. Bırakın sorunu onu soruna kullanıyor var. WordPress geliştiricisi var. İstediğiniz, aklınıza gelen en ufak bir şey dahi dünyanın her yerinden bir yerindeki geliştirici tarafından elinizin olduğu geliyor. Bu Web WordPress Blogger’a göre web sitesi çevrimiçi bir adım daha önde. Tasarım olarak da ucu bucağı olmayan tasarımlar arıyor. Onlar ücretli ve ücretsiz olarak karşımıza geliyor.

Blogger da aynı WordPress gibi web çevirile bilir. Ancak tasarım bulma konusunda wordpress’e oranla çok daha zayıf olduğunu söylemek isterim. Ama ben sadece blog yazmak istiyorum, fikrim yok derseniz blogcu da işinizi sonuna kadar gördünüz.

Bir Web günlüğü açarken aklına takılan bir çok soru olur. Bunlardan öncelerini ve bana göre en temel olanlarını cevapladığımızı düşünüyorum. Diğer kafanıza takılan soruları da bence blogunuzu açtıktan sonra zaman içinde kendiniz cevaplayacaksınız. Bu şeyi bir şeyler yazmak, üretmek durmayın. En kısa sürede harekete geçin! Kişisel blog yazıları sizleri bekliyor! Kişisel Blog Nedir Neden Yazılır?Öğrenmiş Olduk.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu