Tarifler

Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar, Ne Zaman Geçer?

Doğal bir antibiyotik ve antidepresan kaynağı olan sarımsak, hiç şüphesiz Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez besin kaynaklarından biridir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileriyle şifa kaynağı olan sarımsak kokusu nasıl çıkar? Sarımsak kokusu ellerden ve ağızdan ne zaman geçer? gibi benzeri soruların cevabını aramak durumunda bıraksa da bu sebzenin sahip olduğu faydalar daha fazla tüketilmesinin en önemli nedenidir.

Saç ve cilt sağlığına olan faydaları ile de bilinen sarımsak, keskin kokusu nedeniyle hem ellerimizde ve hem de ağzımızda uzun süre nahoş bir koku bırakır. En olumsuz yönü olarak kokusuyla öne çıkan bu mucizevî besin kaynağının ellerden ve ağızdan kokusunu gidermek için çeşitli önemler alınabilir.

ağızdan sarımsak kokusu

Ağızdan Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar, Ne Zaman Geçer?

Sarımsak yediğinizde oluşan ağız kokusunu gidermek için, aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bu sayede sarımsak kokusunun en azından geçici veya önemli ölçüde kalıcı olarak geçmesi, 5-10 dakika arasında sürecektir.

Karanfil

Ağız kokusunu kısa sürede gidermenin ve çevreyi rahatsız edecek etkilerini azaltmanın en güzel yolu, kuru karanfil çiğnemek veya ağızda tutmaktır. Birkaç kuru karanfili ağzınıza alıp ezdikten sonra bekleterek, ağız kokusunun dakikalar içinde geçmesini sağlayabilirsiniz.

Diş ve Dil Temizliği

Ferahlatıcı koku ve etkiye sahip olan diş macunları, bu konuda en iyi yardımcınız olacaktır. Dişlerinizi fırçalayıp diş fırçasının arkasındaki pütürlü kısımla veya yine fırça ucuyla dilinizi iyice temizleyerek, kokunun etkisini bir hayli azaltabilirsiniz.

Ağız Gargarası

Ağız gargaraları ağız kokusunun önlenmesi için üretilen en nitelikli ürünler arasındadır. Normal şartlarda da kullanabileceğiniz bir ağız gargarası temin ederek ağzınızı 20-30 dakika da bir gargara yapmanız, ağızdan sarımsak kokusu nasıl geçer? Sorusuna verilebilecek cevaplar arasındadır.

Sakız

En fazla tercih edilen ve akla ilk gelen hiç kuşkusuz sakız çiğnemektedir. Sakız çiğnemek pratik çözümlerden biridir. Özellikle sarımsağı yedikten sonra çiğnediğiniz sakızı birkaç kez yenisiyle değiştirmek, kokunun önlenmesinde çok daha etkili bir yöntemdir.

Maydanoz ve Nane

Bir süre maydanoz veya nane çiğnemek, kokunun kısa sürede geçmesine ve nefes kokusunun değişmesine yardımcı olur. Sarımsak gibi nane ve maydanozda keskin bir kokuya sahip olduğu için, etkisini hemen göstermeye başlayacaktır.

Meyve Tüketin

Çeşitli meyveler yiyerek, ağız kokunuzun hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Ağızdaki sarımsak kokusu nasıl giderilir? Sorusunun en pratik cevaplarından biri olan meyve tüketimi, mideden gelecek kokuyu da bastıracaktır.

ellerdeki sarımsak kokusu

Ellerdeki Sarımsak Kokusu Nasıl Geçer?

Sarımsak her ne kadar yemeklerin vazgeçilmezi ve sağlık açısından son derece faydalı olsa da kokusu da ne yazık ki bir o kadar dayanılmazdır. Besleyici ve lezzetli bir yemek yaptıktan sonra elde kalan sarımsak kokusu birçok kadın için oldukça rahatsız edicidir. Bu sebeple ellerdeki sarımsak kokusunu geçirebilecek farklı yöntemler, farklı çözümler aranmaktadır. Elinizdeki kokuyu doğal yollarla geçirebilmenin en kolay yöntemlerini aşağıda sizler için sıraladık.

Limon

Ellerdeki sarımsak kokusunun giderilmesinde etkili olan limon, çözelti özelliği sayesinde elin gözeneklerine kadar inerek sinen kokunun giderilmesini sağlar. Ellerinize biraz limon sıkıp iyice ovalayarak, sarımsak kokusunu giderebilirsiniz.

Tuz

Ellerinizi biraz suda beklettikten sonra veya sıcak su ve sabunla yıkadıktan sonra tuz ile ovalamak, yine bir başka etkili çözümdür.

Karanfil

Karanfil yine ağızda olduğu gibi ellerde de kokunun geçmesine yardımcı olur. Mümkünse taze karanfil ile bunu yapmak, daha kolay olacaktır. Yoksa da birkaç karanfili biraz suda bekletip ezdikten sonra, ellerinizi ovuşturmanız faydalı olacaktır.

Bu pratik bilgi işinize yaradıysa “En iyi market alışverişi uygulamaları” başlıklı içeriğimizi de mutlaka incelemenizi öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu