Dünyayı Okuyoruz 4 Ülke 4 Kitap

Avustralya:Markus Zusak-Kitap Hırsızı
Yazar bizi bu eseriyle 2.Dünya Savaşı Almanya’sına götürüyor. Kitapları çok seven hatta onları çalmayı bile göze alan küçük bir kız çocuÄŸunun ve çevresinin hayatının “ölüm”ün gözlerinden anlatıldığı eserde savaÅŸ dönemindeki Alman aileleri,Almanya’nın durumu çok baÅŸarılı bir ÅŸekilde yansıtılmış. Savaşın acımasızlığı ise her zamanki gibi en önemli konu. Kitap geçtiÄŸimiz yıllarda beyazperdeye de uyarlandı. Mutlaka okunması gereken eserlerden olduÄŸunu düşünüyorum
Portekiz:José Saramago-Körlük
Bilinmeyen bir ülkenin bilinmeyen bir kentinde bir adam ansızın kör olur. Daha sonra bu körlük bütün ülkeye yayılır. Ülke büyük bir kaosa sürüklenir.Kitap eserdeki bir tımarhanedeki 7 kişinin yaşadıklarına odaklı geçmektedir. Aynı zamanda eser bizleri yazarın muhteşem metaforlarıyla buluştururken yaşadığımız dünyayı da sorgulamamızı sağlıyor.
İtalya: Umberto Eco-Gülün Adı
OrtaçaÄŸ’da Hristiyanlık anlayışının tartışıldığı aynı zamanda da bir cinayetin failinin bulunmaya çalıştığı roman kesinlikle bir baÅŸyapıt niteliÄŸinde.Tarikatların birbiri arasındaki çekiÅŸmeleri,güç savaÅŸlarını okurken bir yandan da cinayeti çözmeye çalıştığımız roman yayınlandığı tarihten beri büyük övgülerin sahibi oldu.
İngiltere:James Joyce-Ulysses
20.yy edebiyatını Joyce’dan daha fazla etkileyen bir yazar yoktur desek sanırım yanlış olmayız. Küçük bir çerçeveden bütün bir insanlığa ışık tutan roman gerçekleri tüm çıplaklığıyla ortaya sermeyi baÅŸarıyor.
Hem edebiyat araştırmacıları tarafından araştırılan hem de edebiyat severler tarafından defalarca okunan kitap,okuduktan sonra sizin de kitaplığınızın baş köşesindeki yeri alacağına eminiz.
Misafir yazar yazısıdır. Detaylara ulaşmak için balog adresi: https://zihniminzindani.blogspot.com/