Sağlık

Oroferon Nedir? Oroferon Kullananlar

Oroferon demir eksikliğinde reçete edilen bir ilaçtır. Özellikle kadınlar her ay regl oldukları için kan değerleri genellikle düşüktür. Kan değerleri düşüklüğüne yani halk arasında kansızlık olarak bilinen hastalığa anemi de denir. Kansızlığın en yaygın olanı demir anemisidir. Demir vücut için çok gerekli olan bir mineraldir ve eksikliğinde bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Oroferon da demir anemisinde reçete edilen bir ilaçtır.

İlginizi çekebilir: En Çok Çinko İçeren 9 Gıda

Oroferon Nedir?

Oroferon demir eksikliğinde demir takviyesi olarak verilen bir ilaçtır. Demir minerali vücut sağlığı için çok önemli olduğu için eksikliğini hemen teşhis edip tedavi etmek gerekir. Demir eksikliğinin farklı seviyelerinde değişkenlik gösteren tedaviler olabilir. Demir eksikliği belirtileri görüldüğünde hemen bir doktora görünmek ve tedavi olmak gerekir. Demir takviyesi için tercih edilen ilaçlardan biri de Oroferondur.

Demir Eksikliği Belirtileri

Vücut demir eksikliğinde çeşitli belirtiler göstererek bu eksikliği sinyaller. Demir eksikliği çok şiddetli olduğunda çok daha ciddi sağlık sorunlarına yol açar.

  • Aşırı yorgunluk
  • Baş ağrısı, baş dönmesi
  • Solgun görünüm
  • Toprak, kağıt, buz gibi normalde yenmeyen maddeleri yemeye yönelik aşırı bir istek veya bu maddeleri istemsizce tüketmek.
  • Ellerde ve ayaklarda soğukluk
  • Genel ağrı ve iltihaplanma

Bu belirtiler görülüyorsa mutlaka demir takviyeleri kullanılmalıdır.

Oroferon Ne Zaman Kullanılır?

Oroferon kanda demir seviyesi düşük olduğunda demir takviyesi yapmak için kullanılan bir ilaçtır. Doktorlar tarafından genellikle şu durumlar için için reçete edilir;

  • Kan kaybı
  • Regl kanamaları
  • Gebelik veya emzirme nedeniyle oluşabilecek demir anemisi
  • Kan değerleri düşüklüğü

Doğumdan sonra beslenme nasıl olmalıdır? Hemen Öğren.

oroferon etken maddesi nedir
oroferon etken maddesi nedir

Oroferon Etken Maddesi Nedir?

Oroferon formülasyonunda demir emilimi ve takviyesi için bazı bileşenler bulunur.

Oroferon Etken Maddesi: Oroferon ferröz sülfat maddesi ile demir eksikliğini takviye eder. He bir Oroferon tabletinde 270 mg ferröz sülfat bulunur.

Demir takviyelerinde ferrik veya ferröz demir bileşikleri kullanılabilir. Ferröz demir bileşiklerinin emilimi çok daha fazladır. Ferröz içeren Oroferon bu nedenle sıklıkla tercih edilir.

Oroferon Yan Etkileri

Oroferon demir ilacının aşırı veya yanlış kullanımında bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Oroferon demir takviyesini doktorunuzun önerdiği dozda kullanmalısınız.

Oroferon 6 yaş altındaki çocuklarda kullanılamaz. Çocuğunuzda demir eksikliği olduğunu düşünüyorsanız bir doktora danışarak doktorun önerdiği tedaviyi uygulamalısınız.

Çocuğunuzda demir eksikliği olduğunu düşünüyorsanız ilginizi çekebilir: Polivit Şurup Nedir? Polivit Şurup Kullanıcı Yorumları

Oroferon Yan Etkileri: Oroferon kullanımında sık görülen yan etkiler dışkı renginde değişiklik, karın ağrısı ve mide bulantısı, kabızlık, şişkinlik ve ishaldir.

Oroferon yan etkileri tedavinin başlangıcında sık görülürken tedavinin ilerleyen sürecinde ortadan kaybolmaktadır.

oroferon muadilleri
oroferon muadilleri

Oroferon Muadilleri

Oroferonun etken maddesine göre eşdeğer ilaçlar bulunmaktadır.

  • Bemiks C Tablet,
  • Tardyferon Draje,
  • Desiferol Plus Damla,
  • Polivit C Tablet,

Oroferon muadili ilaçlardır.

Oroferon Güncel Fiyatı

Oroferon demir takviyesi ilacının 2021 güncel fiyatı Oroferon 30 Draje Tablet 23,99 TL’dir.

Oroferon Kullananlar

“Oroferon tablet gebelik ve emzirme gibi durumlarda demir ve folikasit ihtiyacının arttığı için kullanılan ilaçtır.”

“Demir anemisi tedavisi ilacıdır. özellikle aç karna kullanılması mümkünse yemekten yaklaşık1 saat önce alınması gerekir. düzenli olarak en az 3 ay kullanmak şart, tabii demir değerleri durumunun stabil olarak iyi kalmasını istiyorsak 6 ay net kullanmak lazım.”

Oreferonu bugün kullanmaya başladım. Hamilelikten sonra ve emzirdiğim için kan değerlerim çok düşmüş. Doktorum bu ilacı tavsiye etti umarım düzelir biran önce”

“Oroferon ilaç kullandığımdan beri idrar ve dışkı rengim daha koyu. Yan etkilerinde var zaten gördüğüm tek yan etkisi de bu.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu