İlaçlı sebze ve meyve nasıl anlaşılır?
Günümüzde birçok gıda sektörü terör diyebileceğimiz uygulamaları hayata geçirmektedir bu ise, İlaçlı sebze ve meyve nasıl anlaşılır? Sorusunu akıllara getirmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı belli aralıklarda bu firmaları açıklamaktadır. Bu firmalara dikkat edilmeli ve alışveriş yapılmamalıdır.
Meyve ve sebze sektöründe en dikkat edilen nokta raf ömrünün uzun olması veya uzatılması. Özellikle armut, kiraz ve erik gibi meyveler toplanırken sapları üzerinde bırakılır ki çabuk çürümesin ve soğuk hava depolarına yetişsin. Bilindiği üzere kasadaki bir çürük meyve diğerlerini de çürütür.
İLAÇLI SEBZE VE MEYVE NASIL ANLAŞILIR?
Tabi bazı uyanıklar sap mış, çöp müş çok umursamıyor. Meyve ve sebzelerin daha sağlıklı ve parlak görülmesi için sürüyor parafini ve taze olarak satıyor. Bu ise ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet veriyor. Parafin ayrıca meyve ve sebzelerde kullanılan zirai ilaçların meyvenin içerisinde kalmasına ve çıkamamasına neden oluyor. Bu ise zincirleme sağlık sorunlarını doğuruyor.
PEKİ MEYVEDE VE SEBZEDE PARAFİN NASIL ANLAŞILIR?
Beyazlık parafini ele veren en güçlü silahlarımızdan birisidir. Eğer meyve ve sebzelerin üzerinde beyazlık veya beyaz tortular varsa bu parafin kullanıldığının göstergesidir.
Meyve ve sebzelerin doğal ömürleri çok azdır. Bu ömür insanlar tafafından farklı yöntemlerle değitirilmek isteniyor ve farklı ilaçlar bu süreçte kullanılıyor. Bu konuda çok dikkatli olunması gerekmektedir.
SİNDİRİM SİSTEMİNE SALDIRI
Başta sindirim sistemi olamak üzere tüm vücüdü etkileyen bu ilaçlar zehirlenmeye ve vücudun iflasına sebebiyet verebilir. Meyveler alındığı gibi tüketilmemeli gerkli temizlik süreçlerinden geçmelidir. En önemlisi ise meyveler mevsimine göre ve taze tüketilmelidir.
Meyvedeki parafin soğuk su ile iyice ovalayarak çıkabilir. Halk arasında sirkeli suyla yıkanarak parafinin gideceği düşünülür ancak bu doğru değildir. Bir kasenin içerisine 1 kaşık karbonat koyup soğuk su ile meyve ve sebzeleri yıkayabilir parafinden ve ilaçlardan meyveyi ve sebzeyi kurtarabilirsiniz.
Bu haber ilginizi çekebilir (Haberi okumak için yazıya tıklayın): Diş eti iltihabına ne iyi gelir?