Tarifler

Kızılcık reçeli nasıl yapılır?

Kızılcık reçeli nasıl yapılır? Kırmızı meyveler ve sebzeler antioksidan bakımından diğer meyve ve sebzelere göre daha zengin içeriktedir. Kızılcık meyvesi de bu kapsamda tam bir antioksidan deposudur. Kahvaltılar atlamamamız gereken en önemli öğündür.

Kızılcık reçeli nasıl yapılır?

Kahvaltıda tercih edeceğimiz kızılcık reçelinin ise birçok faydası bulunmaktadır. Kızılcık reçeli yapımı oldukça pratiktir. Siz de bu meyveyi günlük hayatınızda hem çiğ olarak hem de reçelini yaparak kullanabilirsiniz.

Kızılcık Reçeli Yapımı ve Bilinmesi

Gerekenler
Malzemeler:
1 kilo kızılcık meyvesi
750 gram toz şeker
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı sıkılmış limon suyu

Yapılışı:

Saplarını ayıkladığınız kızılcık meyvesini bol suda yıkadıktan sonra bir sürek yardımıyla sularının süzülmesini sağlayın. Suyu süzülen kızılcıkları derin bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ilave edip tencerenin kapağını kapatın. (Bir gece buzdolabında bekletmeniz şekeri alması için faydalı olacaktır.) beklemiş kızılcıkların üzerine suyu ilave ederek kaynamaya bırakın.

Göz göz olmaya başlayan reçelinizi kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin. Ara ara karıştırmanızda fayda vardır ki dibine tutmasın. Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla toplayın. Altını kapatmaya yakın limon suyunu da ilave edin ve bir taşım kaynatın. Kızılcık reçeli yapımı bu kadar kolay bir süreçtir. Afiyet olsun.

Kızılcık reçeli yapımı ile ilgili bazı püf noktalar bulunmaktadır. Öncelikle limon suyunuz yoksa limon tuzu da ilave edebilirsiniz. Şeker kullanımı damak tadınıza göre ayarlanabilir. Çünkü kızılcık meyvesi bilindiği gibi ekşimtırak bir tada sahiptir. Kızılcık reçeli yapımı diğer reçellere katılan su miktarından daha az su ilavesiyle yapılmalıdır. Çünkü kızılcık meyvesi çok fazla su bırakan bir meyve değildir. Fazla su kullanımı reçelinizin kıvamını bozabilir.

Reçelinizi uzun süre saklamayı planlıyorsanız metal kapaklı ve daha önceden kaynatılmış kavanozlara sıcak haldeyken doldurup ters çevirerek vakumlanmasını sağlayın. Eğer günlük kullanacaksanız soğuduktan sonra da kavanozlara dolum yapabilirsiniz. Her iki durumda da kavanoz kapaklarının sıkı kapandığından emin olmalısınız. Direkt güneş ışığı olmayan serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Tencerenin dibinde kalan reçel artığını ılık su yardımıyla meyve suyu haline getirerek tüketim sağlayabilirsiniz.

kızılcık reçeli nasıl yapılır?

Kızılcık Meyvesinin Faydaları

A, K, B6 ve E vitamini yönünden zengin olan kızılcık meyvesinin insan sağlığına bir çok olumlu etkisi bulunmaktadır. Kalsiyum, magnezyum, demir ve potasyum bakımından zengin mineraller barındıran bu küçük meyve aynı zamanda büyük bir astioksidan deposudur. Kızılcık reçeli, kanser hücrelerinin tedavisinde tümörlerle savaşır ve yayılmalarını durdurmaya yardımcı olur. Obeziteye karşı da tüketilmesi gereken en önemli besinlerden olan kızılcık vücutta oluşan fazla yağ tabakalarına olumlu etkiler gösteren organik asitler içerir.

Kızılcık kalbi korur ve kemikleri güçlendirir. Cilde de bir çok faydası olan bu meyve gözeneklerinizden kurtulmanıza yardımcı olur ve cildinizi soğuk hava koşullarına hazırlar. Böbrek taşlarına da iyi gelmesiyle bilinen kızılcık meyvesi bağışıklık güçlendirici etkiye de sahiptir. Kışın bol bol tüketilmesi gereken kızılcık meyvesi ekşi tadı nedeniyle genellikle çiğ olarak tüketilmemektedir. Komposto ve ya reçel olarak tüketebilirsiniz.

Kızılcık reçeli nasıl yapılır? Yazımızı sevdiyseniz sizlere Portakal reçeli nasıl yapılır? adlı yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca kızılcık reçeli nasıl yapılır videolu görmek için ise aşağıya bakabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu