Tarifler

Muz reçeli nasıl yapılır?

Muz reçeli nasıl yapılır? Reçel çeşitleri her zaman kahvaltılar için oldukça önemli olmuştur. Farklı reçel türleri denemek ve bunları tatmak kahvaltı kültürünün daha da lezzetli hale gelmesini sağlar. Çoğu meyvenin ve sebzenin reçellerinin yapılması o besinlerin tüketimini de arttırmaktadır. Bu nedenle değişik reçel türlerini denemek ve kahvaltılarda sıklıkla tüketmek gerekir.

Muz reçeli nasıl yapılır?

Muz reçeli nasıl yapılır? Bu farklı reçellerden bir tanesi de muz reçeli olarak karşımıza çıkar. Hemen herkesin severek tükettiği bir reçeli ile de birçok kahvaltı sofrasının baş tacıdır. Her dönemde kolaylıkla bulunması da sık tüketilen reçellerden biri olacağını gösterir. Farklı reçel türleri arasında yerini alan muz reçeli hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından çok sevilmektedir. Bu reçelleri günlük beslenmeye eklemek içinde bulunan yararlı vitamin ve minarelleri alma açısından da yardımcı olacaktır.

Muz Reçeli Malzemeleri

Muz reçeli için olgun muzları kullanmak çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Reçelin daha kıvamlı ve iyi görünüşlü olması için de u olgunluk önemlidir. İnce ince dilimleyeceğiniz muz dilimleri reçeldeki aromanın artmasını sağlayacaktır. 2,5-3 kg muz kullanarak uzun süre kullanacağınız reçeller elde edebilirsiniz. Muzların lezzetli olması reçelinizin de lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Reçeldeki lezzeti iyi hale getirmek için mutlaka doğru oranda şeker kullanılması gerekir. Fazla miktarda şeker kullanılması reçelin yormasına neden olur. Az olması ise lezzetini azaltır. Bu nedenle deneme yanılma yöntemi ile doğru şeker oranının ayarlanması oldukça önemlidir. 2,5 kg ölçüsünde muz için 1 kg şeker kullanılması yeterli olacaktır.

Limon suyu reçelin renginin ortaya çıkmasını ve asitlik dengesinin oluşmasını sağlayacaktır. Bu nedenle 1-2 adet limonun şeker ve muz ile beraber kullanılması gerekir. Şekerin de dengesini ayarlamayı sağlayacak limon ile çok lezzetli bir reçel elde edilebilir.

1-2 bardak su ile kıvamının istenilen miktarda olması sağlanabilir. Kıvamını ayarlamak için de bu su miktarı değiştirilebilir. Bazı miktarlar denenerek sonrasında istenilen kıvamın oluşması sağlanabilir.

Muz Reçeli Yapımı

Yöntem olarak çoğu reçel türünün yapımına benzeyen muz reçeli özel püf noktalar da içerir. Suyun içerisine limon sıkılarak ince halde dilimlenmiş muz parçaları ile karıştırılır. Bu su muz renginin kararmasını da engelleyecektir. Bu sayede rengi beyaz muzlar ile reçeller yapılabilir. Reçelin içerisinde şekeri eklenerek istenilen kahverengi renk oluşana kadar karıştırılır. Şeker ile karışım tam olarak harmanlanır ve lezzetlerin iç içe geçmesi sağlanır. İçerisine gereken miktarda su eklenerek reçel kıvamı alması sağlanır.

Ara ara karıştırılarak yaklaşık 30-40 dk. süre ile pişirilir ve reçel kıvamı alana kadar kaynatılır. Sonrasında kullanılacak kavanozlara eşit şekilde bölünür ve ağızları sıkı şekilde kapatılır. Sonrasında reçellerin kuru bir yerde saklanması gerekir. Doğru şekilde muhafaza edilemezse reçeller kısa süre içinde bozulabilir. Bu nedenle en az yapımı kadar saklanması da önemlidir.

Muz reçeli nasıl yapılır? Muz reçeli tarifi yazımızdan sonra da Mükemmel fırında sütlaç nasıl yapılır? adlı yazımıza bakınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu