Gündem

Ramazan Ayında Vücut Direncini Artıracak Yiyecekler Nelerdir?

Ramazan ayında vücut direncini artıracak yiyecekler nelerdir ve nelere dikkat etmek gerekir? Her ne kadar farkında olmasanız da vücut direnciniz bu dönemde düşer. Beslenme düzeninizle ve gün içerisinde düzenli egzersiz yaparak vücut direncinizi korumuş olursunuz. 1 aylık oruç döneminde sağlığınızı korumanız aslında hiç zor değil.

Öncelikle sahur ve iftar arasındaki dengeyi kurmanız gerekir. Uzun süreli açlık sonrasında sizi rahatsız edecek yağlı ve ağır yemekler yerine daha hafif ve sade yemeklere sofralarınızda yer verebilirsiniz.

Ramazan ayında vücut direncini artıracak yiyecekler: Ramazan Ayında Sahurda Neler Tüketilmeli

Uzun süreli açlık sonrasında baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, mide bulantısı gibi belirtileri hissetmeye başlarsınız. Olası belirtileri hissetmemek veya en az seviyede hissetmek için mutlaka zamanında sahur yapmalısınız. Sahura kalkmak yerine gece saat 12 – 1 gibi yemek yiyip yatmak vücudunuza zarar verecektir. Bu nedenle ramazan ayında mutlaka sahura kalkmalı ve vaktinde sahur yapmalısınız. Peki, sahurda neler tüketilmelidir?

  • Süt
  • Peynir
  • Sebze
  • Meyve
  • Tam buğday ekmeği
  • Ceviz
  • Badem
  • Fındık

Sahurda sağlıklı ve hafif beslenmek gerekir. Kahvaltı yapmak her zaman daha avantajlıdır. Süt ve süt ürünleri, taze sebzeler, tam buğday ekmeği tercih edilebilir. Sahurda zeytin yemeniz sizi gün içerisinde susatabilir. Bu nedenle sahurda tuzlu besinler tüketmek yerine ceviz, badem veya fındık atıştırabilirsiniz. Bu atıştırmalıklar hem sağlığınız için faydalı olacak hem de susuzluğa uzun süre dayanmanızı sağlayacaktır.

Ramazan ayında vücut direncini artıracak yiyecekler: Ramazan Ayında İftarda Nasıl Beslenilmeli?

Ramazan ayında sahurda beslenmenin önemli olduğu kadar iftarda beslenme de önemlidir. İftarda hafif yemekler tercih edilmeli ve çok fazla çeşit tercih edilmemelidir. Uzun süreli açlık sonrasında midenin rahatsız olmaması önemlidir. Oruç açarken çoğunlukla hurma tercih edilir. Hurma iftar için iyi bir başlangıç olacaktır. Oruç açtıktan sonra çorba ile yemeğe devam edilmelidir.

Hafif ve sıcak bir başlangıç mideye iyi gelecektir. Çorbanın ardından tüketilen yemekler kan şekerini hızlı yükseltmeyen yemekler olmalıdır. Et yemekleri, sebze yemekleri, baklagiller ve zeytinyağlı hafif yemekler tercih edilebilir. İftarda yemeğin yanında ayran veya yoğurt tüketilmesi tavsiye edilir.

Öneri Yazı: Koronavirüsü havada asılı kalır mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu